Cum sa utilizezi masina de cusut: instructiuni pentru incepatori

Cum sa utilizezi masina de cusut: instructiuni pentru incepatori

Antica dar paradoxal mereu tanara , croitoria a profitat de explozia tehnologica din ultimii ani prin aparitia multor masini de cusut electronice , mai mult sau mai putin sofisticate ce au dat uitarii clasica masina de cusut cu pedala.

Chiar daca stii sau nu cum sa utilizezi masina de cusut , achizitionarea acesteia reprezinta o investitie rentabila pentru ca poti invata sa cosi , brodezi etc. , ulterior realizand diverse articole sau lucrari caracteristice.

Inainte de a cumpara o masina de cusut va trebui sa te gandesti bine la abilitatile tale , daca ai indemanare sau nu si la aspiratiile tale viitoare in ceea ce priveste croitoria. Daca esti incepator si nu ai mai lucrat asa ceva e bine sa-ti iei o masina de cusut mai simpla (care va fi si mai ieftina) pentru a-ti da seama daca iti place si daca ai inclinatii in domeniu. Daca ai mai lucrat pe tipuri mai vechi si te pricepi cum sa utilizezi masina de cusut , este recomandat sa-ti cumperi una mai sofisticata , capabila sa realizeze mai multe operatiuni (brodat , surfilat , quilting) . Principala sursa de informatii pentru initierea in tainele croitoriei este ghidul de utilizare aferent care insoteste orice masina de cusut noua. Tinand cont ca majoritatea au minim un an garantie , se recomanda ca in aceasta perioada (dupa ce te familiarizezi cu partile componente si accesoriile masinii de cusut) sa incerci toate tipurile de cusaturi posibile , numai prin exercitiu sustinut poti invata aceasta meserie. O alta sursa de informatii ar fi tutorialele video de pe Internet unde persoane experimentate iti vor explica fiecare procedeu , chiar incepand cu intoducerea atei in ac. In afara instructiunilor tehnice mai trebuie sa stii cateva secrete care nu sunt mentionate in ghidul de utilizare. Aceste secrete sunt urmatoarele : e bine sa masori materialul de mai multe ori inainte de a-l taia (din mare faci mic , invers niciodata) trage liniile drepte cu ajutorul unei rigle nu lucra materiale ce n-au fost date la apa (la prima spalare poti avea surprize neplacute) , mai ales inul sau bumbacul materialul pe care vrei sa-l lucrezi va trebui calcat in prealabil cand ai cusaturi mai complicate (gulere , pense , maneci sau fermoare) si nu crezi ca vei trage prea drept la masina , e bine sa insailezi materialul inainte tivul se va coase mai bine daca e calcat. Un alt aspect despre cum sa utilizezi masina de cusut in mod corect ar fi ca in momentul cand opresti masina ca sa aranjezi materialul , trebuie sa ai acul in material (in pozitia de jos) , conditie pentru a avea o cusatura estetica.

Odata ce-ai descoperit tainele modului cum sa utilizezi masina de cusut si vei finaliza primele tale creatii vestimentare , e imposibil sa nu te cuprinda un sentiment de satisfactie care te va face sa aprofundezi in viitor.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa utilizezi masina de cusut
#1

Cum sa utilizezi masina de cusut

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum se instaleaza o placa de sunet ? i driverele ei?

Domeniul hardware și software IT este tot mai accesibil tinerilor, pentru că aceștia îl studiază în cadrul școlii și pentru că dețin un sistem pc. Haideți să afăm cum se instaleaza o placa de sunet.

Cum sa utilizezi imprimanta: instructiuni de expluatare