Cum sa utilizezi imprimanta: instructiuni de expluatare

Cum sa utilizezi imprimanta: instructiuni de expluatare

Marii producatori ai acestui tip de aparate au inclus imprimanta ca parte distincta in cadrul multifunctionalelor (all in one) , dispozitive care mai au incorporate si alte capabilitati cum ar fi scanarea si copierea .

Abilitatea de a sti cum sa utilizezi imprimanta se invata deja de la o varsta frageda , inca din primii ani de scoala in cadrul orelor de informatica , devenind cerinta obligatorie pentru orice aspirant ce doreste sa lucreze online.

Informatii despre cum sa utilizezi imprimanta se gasesc in instructiunile de utilizare ale tuturor dispozitivelor de tip multifunctional (imprimanta +scanner+copiator) ce se gasesc la ora actuala in magazinele de profil. In fapt , imprimanta este un periferic care realizeaza copia fizica a documentelor (text si imagine) aflate in format electronic atat in computerul personal cat si pe Internet. Exista trei feluri de imprimante , cele care se conecteaza la computer prin cablu , cele care se conecteaza fara fir (acestea folosesc undele radio pentru conectarea la computer , acesta trebuind echipat cu un adaptor) si cele care dispun de ambele metode de conectare. De obicei instalarea unei imprimante se realizeaza automat (datorita faptului ca Windows-ul e programat sa detecteze aproape orice tip de imprimanta) , in caz contrar faceti click consecutiv pe urmatoarele : butonul ”Start” al computerului , ”Dispozitive si imprimante” , ”Adaugare imprimanta” , ”Adaugare imprimanta locala” , ”Alegeti un port de imprimanta” , ”Utilizare port existent” , ”Urmatorul” , ”Instalare driver imprimanta” , ”Urmatorul” apoi in lista deschisa dati click pe modelul vostru si in final pe ”Terminare”. Astfel imprimanta este instalata si o puteti folosi foarte simplu alegand optiunea dorita si urmand pasii din ferestrele ce se deschid. Dintre optiunile cele mai uzitate mentionam : numarul de copii , intervalul de pagini , selectarea unei dimensiuni diferite de hartie , orientarea paginii , imprimarea fata-verso si imprimarea color. Se poate intampla ca imprimanta sa nu faca mereu ceea ce dorim , in asemenea situatii va trebui sa ne dam seama unde este problema (de exemplu poate trebuie inlocuit cartusul tonerului sau poate e nevoie sa instalam un alt driver) . Cea mai simpla modalitate de a invata cum sa utilizezi imprimanta ramane forumul website-ului producatorului. Inaintea achizitionarii unei imprimante se recomanda sa se restranga aria de cautare la doua , maxim trei produse ale caror caracteristici vor trebui comparate in forumurile unde cumparatorii mai vechi ai produsului isi exprima parerile asupra produsului.

Intr-o asemenea penurie de oferte trebuie sa-ti focusezi cautarea pe descoperirea imprimantei sau multifunctionalului cu cel mai bun raport calitate-pret in conditiile unui cost de utilizare (reinnoirea cartuselor) acceptabil.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa utilizezi imprimanta
#1

Cum sa utilizezi imprimanta

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa utilizezi masina de cusut: instructiuni pentru incepatori

Antica dar paradoxal mereu tanara , croitoria a profitat de explozia tehnologica din ultimii ani prin aparitia multor masini de cusut electronice , mai mult sau mai putin sofisticate ce au dat uitarii clasica masina de cusut cu pedala.

Cum se instaleaza IGO pe android: sfaturi