Cum sa instalezi Windows 7 Home Premium: instructiuni simple

Cum sa instalezi Windows 7 Home Premium: instructiuni simple

Dorești să reîmprospătezi calculatorul tău prin reinstalarea sistemului de operare sau ai achiziționat un pc freedos și nu ști să instalezi windows-ul ? Află cum sa instalezi Windows 7 Home Premium!

Te-ai săturat să plătești o firmă pentru a-ți reinstala sistemul de operare (ce costă între 50 și 100 de lei) . În acest articol vei afla cum sa instalezi Windows 7 Home Premium pas cu pas.

Instalează windows-UL PE CALCULATORUL SAU LAPTOPUL TĂU, ESTE FOARTE SIMPLU !

Cum sa instalezi Windows 7 Home Premium ? Pentru instalarea windows-ului este necesar, în primul rând, bineînțeles de un CD cu windows. Acesta se poate procura fie original din magazin cu licență (cost 450 lei) fie de pe Torrent. Pentru a nu avea probleme cu sistemul de operare recomand folosirea variantelor etichetate CLEAN sau UNTOUCHED.

În cazul descărcării de pe Internet, windows-ul trebuie scris pe un DVD (această acțiune se face, dacă aveți windows 7 dând dublu-click pe imagine și folosind software-ul Windows Disc Image Burner sau Nero și Daemon Tools, cum Daemon Tools vom monta imaginea, iar cu Nero vom copia imaginea pe DVD folosind taskul copy DVD) .

După procurarea unui CD/ DVD cu windows 7 Home Premium îl vom introduce în unitatea optică, vom restarta calculatorul și vom apăsa fie tasta de intrare in BIOS (vă apare la fiecare pornire la calculatorului, în cele mai multe cazuri este ori F2 ori DEL, veți selecta taskul boot manager sau ide order unde veți fi atenți ca pe primul loc să fie unitatea optică - DVDwriter-ul) , fie direct tasta pentru Boot Manager (la fel vă apare la fiecare pornire la pc-ului, aceasta este ori F8 ori F12 unde veți pune pe prima poziție DVD-ul) . După aceasta va porni instalarea propriu zisă, veți alege limba de instalare, modalitatea afișării timpului și a datei și tipul tastaturii (engleză dacă este o tastatură normală) , urmează să creăm sau să formatăm partițiile (dacă sunt deja formate) se apasă Drive options (advanced) și se selectează mărimea dorită a acesteia (exprimată în MB) pentru a doua partiție se apasă click, în listă, pe Unallocated space și se repetă acțiunea. Pentru partiția unde va fi instalat windows-ul este recomandat să se seteze o mărime de cel puțin 50GB. După ce am terminat de setat partițiile vom selecta din listă partiția desemnată pentru windows (C-ul) și vom apăsa Next, vom lăsa să se instaleze windows-ul, vom mai avea doar să scriem numele utilizatorului.

Cum sa instalezi Windows 7 Home Premium pe un netbook fără unitate optică ? Este necesar ca acesta să fie pus pe un stick (de cel puțin 8GB) , pentru aceasta vom folosi utilitarul WinToFlash, iar la boot vom alege în loc de DVDwriter USB-ul.

Așadar, în acest articol ai învățat cum sa instalezi Windows 7 Home Premiumși nu va mai fi nevoie să apelezi la ajutorul unui prieten sau al unei firme ce presupune cheltuirea unei sume de bani.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa instalezi Windows 7 Home Premium
#1

Cum sa instalezi Windows 7 Home Premium

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa instalezi un router Wireless: instructiuni pas cu pas

Internetul poate fi accesat astăzi cu ajutorul mai multor device-uri, dar nu toate dețin un port pentru firul de internet, așa că vom avea nevoie de wireless. Află cum sa instalezi un router wireless !

Cum sa faci un site de la zero?