Cum sa instalezi un router Wireless: instructiuni pas cu pas

Cum sa instalezi un router Wireless: instructiuni pas cu pas

Internetul poate fi accesat astăzi cu ajutorul mai multor device-uri, dar nu toate dețin un port pentru firul de internet, așa că vom avea nevoie de wireless. Află cum sa instalezi un router wireless !

Astăzi avem nevoie de wireless pentru mai multe gaget-uri ce ne oferă fie relaxare, fie informații (laptop, tabletă, smartphone, smart TV) . Iată cum sa instalezi un router wireless !

Instalarea router-ului wireless simplu și rapid

Tehnologia a avansat, iar Internetul în casa noastră nu mai are limite, swich-ul și router-ul clasic s-au învechit, iar nevoia de Internet wireless este tot mai mare, haideți să aflăm cum sa instalezi un router wireless !

Unele router-eau nevoie de un driver, iar altele nu. Pentru cele ce au nevoie vom primi un CD cu soft-ul de instalare, îl vom introduce în unitatea optică și-l vom rula. Dacă nu am primit un asemenea CD și va avea nevoie de driver vom citi pe cutie, sau pe spatele aparatului, firma și modelul și vom da un search pe google.

Firele de Internet le vom conecta astfel: în portul WAN al router-ului vom introduce cablul sursă (cel ce vine de pe stâlp) , iar în celelalte porturi, numite LAN, vom introduce eventualele cabluri mufate ce vor conecta la Internet device-urile ce au un port LAN (calculatorul, smart TV-ul) .

Urmează să accesăm site-ul routerului pentru a-l seta, acesta îl vom găsi pe cutie, sau pe spatele routerului (poate fi și de tipul IP: 2.8. 1.1) , ne va cere numele și parola (dacă nu sunt scrise pe router, pe cutie, sau în manualul router-ului, ele vor fi, în mod implicit admin și admin) . Vom selecta task-ul Quick setup unde va trebui tipul de conectare a Internetului (de regulă este ppoe dacă este direct prin cablu, dacă este prin modem este Dynamic IP, însă aceste detalii le veți găsi pe contractul dumneavostră) , numele și parola de conectare la Internet (la fel, le vom găsi pe contract sau factură) și selectarea serviciului Wireless și numărul de canale disponibile, iar în task-ul setărilor de Internet wireless vom alege numărul maxim de dispozitive ce se pot conecta concomitent și parola de acces și tipul acesteia (de recomandat WEP și ASCII) . Este necesara bifarea câmpului Enable Wireless Security, iar la key vom tasta parola dorită.

Voila, ai aflat cum sa instalezi un router wireless !

Așadar, putem cumpăra și folosi orice tip de dispozitiv pentru a accesa Internetul în scopul de a ne relaxa (prin jocuri, filme sau muzică) sau pentru informare, știind acum cum sa instalezi un router wireless.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa instalezi un router Wireless
#1

Cum sa instalezi un router Wireless

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa vizionezi programe TV on-line: instalam programele necesare

Nu mai vrei să plătești companiile de televiziune sau nu ai în grila ta de programe pe cel favorit ? Internetul e soluția, aici veți găsi o multitudine de canale ce pot fi urmărite gratuit. Află cum sa vizionezi programe TV on-line !

Cum sa instalezi Windows 7 Home Premium: instructiuni simple