Cum sa faci un film de animatie cu ajutorul calculatorului?

Cum sa faci un film de animatie cu ajutorul calculatorului?

Cum sa faci un film de animatie fara experienta in acest domeniu? Tot ce trebuie este un calculator, un software specific instalat si ceva imaginatie. Realizarea filmului in sine nu este deloc complicata.

Este simplu sa inveti cum sa faci un film de animatie. Toate instrumentele necesare sunt la indemana oricui care are rabdare si putin talent la desen. Softul necesar este gratuit si accesibil.

Inainte de a vedea cum sa creezi un film de animatie, trebuie sa ai o idee despre cum va arata filmuletul in cauza. Primul pas ar fi desenarea acestuia. Al doilea pas consta in viziunea actunii. Toti producatorii de film au o linie a povestirii pe care o urmeaza atunci cand filmeaza o pelicula, iar animatia nu este diferita in acest sens. In cadrul celui de-al treilea pas, trebuiesc adunate toate desenele, ce pot apoi scanate sau fotografiate pentru a fi salvate in calculator. Este nevoie de o imagina digitala a fiecarui desen. Majoritatea oamenilor creativi sunt perfectionisti, ceea ce inseamna ca ei vor edita animatiile in cel mai mic detaliu. Programele precum Photoshop sau GIMP vor ajuta foarte mult la acest pas. Pentru a crea filmul de animatie in sine, se poate folosi programul gratuit ce face parte din suita Microsoft Windows, numit Windows Movie Maker. Acest program ofera si un tutorial pentru a invata cum sa creezi un film de animatie. Pasul urmator presupune importul pozelor scanate sau downloadate pe calculator. In Windows Movie Maker, se apasa pe "File" si "Import into Collections". Acum, toate imaginile ar trebui sa apara in mijlocul ecranului. Dupa ce imaginile au fost importate in Windows Movie Maker, se face click dreapta pe aceste imagini. Din pacate, este nevoie de click dreapta pe fiecare imagine in parte, in ordinea in care ele vor aparea in animatie. Dupa ce ele au fost selectate, ar trebui sa apara un dreptunghi. Aici, trebuie sa dam click pe prima caseta, cea cu mesajul "Add to timeline". Poza pe care sa da click, terbuie sa apara in josul ecranului, acolo unde scrie "Video" in dreapta. Procesul se repeta pentru fiecare imagine in parte. Cand toate pozele sunt la locul lor, trebuie sa editam video-ul. Se selecteaza toate imaginile simultan si, cand apare o noua caseta, se alege optiunea "Video effect". De aici, fiecare utilizator poate adauga efectele video necesare animatiei.

Filmul de animatie nu este realizat doar pentru divertisment. El poate sta la baza une prezentari inedite, atat la scoala, cat si la locul de munca. Este, cu siguranta, ceva difert fata de toate prezentarile plictisitoare.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci un film de animatie
#1

Cum sa faci un film de animatie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Ce este o placa de re? ea in calculator ?

Ce este o placă de rețea? Un dispozitiv care permite computerelor să fie legate în comun într-o rețea, acționând ca interpretator al datelor trimise de calculatoare, permițându-le acestora să trimită și să primească date.

Cum sa aflu ce placa de sunet am ?