Cum sa convertesti un document docx in doc: schimbam formatul documentului

Cum sa convertesti un document docx in doc: schimbam formatul documentului

Probabil fiecare dintre noi am intalnit situatia in care am primit prin email, un document cu extensia ". docx" pe care sa nu-l putem deschide. Si atunci apare intrebarea: “Cum sa convertesti un document docx in doc"?

De ce? Pentru ca acest document a fost creat cu Microsoft Office 2007 si nu poate fi deschis cu o varianta anterioara. Ca sa-l putem deschide, se impune transformarea lui in format ". doc", caracteristic variantelor anterioare.

Daca te intrebi cum sa convertesti un document docx in doc, trebuie sa stii ca exista o multitudine de metode pentru a face acest lucru.

Daca te afli in situatia de a avea instalat pe computer MSOffice 2007 sau mai nou dar trebuie sa expediezi un document cu extensie . doc, pentru a putea fi citit cu o varianta mai veche de Office, atunci convertirea documentului . docx in . doc este simpla: se deschide File/Save as/ si se alege tipul extensiei . doc.

Daca te afli in situatia de a primi un document . docx dar pe computer este instalata varianta MS Office 2003 sau oricare alta varianta anterioara lui 2007, atunci situatia se complica si chiar trebuie sa gasesti cum sa convertesti un document docx in doc.

Sunt doua moduri de a aborda aceasta problema offline sau online.

In mod offline sunt mai multe posibilitati:

a) - se redenumeste din . docx in . zip si apoi extrage fisierul folosind Winzip;

b) - se descarca si se instaleaza Miscrosoft Office Compatibility Pack: http: //www. microsoft. com/en-us/download/details. aspx? id=3

c) - daca folosesti Mac, se descarca Microsoft Office Open XML File Format Converter: http: //www. apple. com/downloads/ Acesta converteste fisierul . docx in . rtf (rich text format) , care poate fi deschis cu procesorul de texte din Mac.

d) - daca folosesti OpenOffice sau StarOffice, se descarca Open XML Translator care va converti . docx in . odf si invers: http: //sourceforge. net/projects/odf-converter/. Modul online se utilizeaza daca nu doriti sa instalati niciun add-on si/sau nu puteti descarca programele respective. Puteti converti un document . docx in . doc pe unul din site-urile:

- http: //docs. google. com. Alegem sa incarcam un document si dupa ce el va fi incarcat si deschis, se intra in meniul Fisier si se alege "Descarcati – ca doc. " In acest fel se obtine in mod rapid conversia unui document . docx intr-un document . doc

- www. zamzar. com (gratuit) ;

- www. docx-converter. com - este un widget gratuit pentru Mac si face conversie online pentru Win;

- www. docx2doc. com (contra cost) .

Dezavantajul acestor solutii online: timpul de procesare si de returnare a fisierului prin e-mail.

In concluzie, noua extensie a MS Word 2007 . docx, este o arhivare zip a unor documente XML. De aceea, cea mai simpla metoda pentru a converti un fisier . docx in . doc este redenumirea . docx in . zip si apoi extragerea cu programul Winzip.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa convertesti un document docx in doc
#1

Cum sa convertesti un document docx in doc

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum gasesti placa de sunet in calculator?

Cum gasesti placa de sunet? Simplu: desfaci carcasa si te uiti in socluri! Dar daca nu e acolo? Totusi ai sunet. . . Despre asta vom vorbi in randurile urmatoare: despre cum gasesti placa de sunet. . . chiar atunci cand pare ca nu exista!

Cum se formateaza un hard disk extern: sfaturi simple