Cum sa aflu ce placa de sunet am ?

Cum sa aflu ce placa de sunet am ?

Cum sa aflu ce placa de sunet am? Sunt mai multe cai pentru a afla acest lucru, in functie de situatia in care ne aflam si in functie de cat de multe si de temeinice cunostinte avem in domeniu.

Situatiile pot fi de natura tehnica sau conjuncturala. Placa de sunet poate fi dedicata, separata, montata pe un slot al placii de baza sau poate fi integrata in placa de baza. Sau pot sa ma intreb ce placa de sunet am cand caut drivere. . .

Daca ne intereseaza din pura curiozitate, putem gasi detalii pe CD-ul primit la cumpararea placii sau calculatorului. In cazul in care nu este o placa dedicata, putem gasi detalii pe CD-ul placii de baza. Sau, daca nu le mai avem, putem desface carcasa calculatorului si putem citi ce scrie chiar pe placa de sunet, in cazul in care aceasta este introdusa intr-ul slot al placii de baza. In caz contrar, daca nu exista in nici un slot, atunci aceasta este inserata chiar pe placa de baza.

In schimb, daca ne intereseazapentru ca am reinstalat windows-ul si nu mai avem CD-urile primite la cumpararea placii sau computerului, atunci situatia se schimba!

Pot sa aflu ce placa de sunet am in mai multe moduri, in functie de cate cunostinte despre calculatoare am.

Daca am placa de sunet integrata pe placa de baza sau montata si instalata si daca nu stiu sau daca nu doresc sa ma complic cu instalarea si rularea de programe noi, atunci pur si simplu aleg calea "Control Panel-Hardware and Sound-Device Manager" sau "Start-Run-dxdiag"

Daca placa de sunet nu este pe placa de baza sau nu este montata, nu capatam, normal, nici o informatie si atunci trebuie sa apelam la programe care ne pot da informatii despre toate componentele computerului nostru, inclusiv ce placa de sunet am.

Printre cele mai bune programe de analiza a hardware-ului - si sunt free - se evidentiaza Aida32, SoftSandra si Everest.

Acestea pot fi descarcate de pe site-ul Softpedia:

http: //www. softpedia. com/get/System/System-Info/AIDA. shtml

http: //www. softpedia. com/get/System/System-Info/SiSoftware-Sandra. shtml

http: //www. softpedia. com/get/System/System-Info/Everest-Home-Edition. shtml

Mentionez ca Aida si Everest nu necesita instalare, ele ruleaza direct si acesta reprezinta un mare avantaj pentru cei ce nu au cunostintele necesare pentru instalarea si/sau dezinstalarea programelor pe computer.

Deci intrebarea "Ce placa de sunet am? " are rezolvari multiple, foarte simple si care nu necesita cunostinte speciale. Programele mentionate ofera informatii si despre celelalte componente ale calculatorului. Succes!

Veți avea nevoie de:
  • Ce placa de sunet am
#1

Ce placa de sunet am

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa faci un film de animatie cu ajutorul calculatorului?

Cum sa faci un film de animatie fara experienta in acest domeniu? Tot ce trebuie este un calculator, un software specific instalat si ceva imaginatie. Realizarea filmului in sine nu este deloc complicata.

Cum gasesti placa de sunet in calculator?