Cum gasesti placa de sunet in calculator?

Cum gasesti placa de sunet in calculator?

Cum gasesti placa de sunet? Simplu: desfaci carcasa si te uiti in socluri! Dar daca nu e acolo? Totusi ai sunet. . . Despre asta vom vorbi in randurile urmatoare: despre cum gasesti placa de sunet. . . chiar atunci cand pare ca nu exista!

Placa de sunet este o componenta a calculatorului care ne ajuta sa-l transformam pe acesta într-un sistem multimedia. Daca vrei sa stii cum gasesti placa de sunet din calculator, citeste cu atentie cele ce urmeaza.

Placile de sunet sunt incadrate in trei grupe: placi de sunet inglobate în placa de baza a calculatorului - si in acest caz nu ai cum sa gasesti placa de sunet, fizic (! ) - placi de sunet interne, montate in interiorul carcasei calculatorului și placi de sunet externe.

Placile de sunet interne se monteaza într-un slot PCI de pe placa de baza iar placile de sunet externe se conecteaza la un port USB.

Piesa principala a unei placi de sunet o reprezinta procesorul audio numit DSP - Digital Signal Processor si cu cat acesta este mai bun cu atît placa va fi mai performanta. În cazul placilor de sunet inglobate in placa de baza, procesorul calculatorului indeplineste de obicei si functia de DSP si de aceea performanta sistemului poate scadea într-o oarecare masura atunci cînd calculatorul este suprasolicitat cu jocuri sau programe complexe care utilizeaza intensiv procesorul si/sau memoria.

Pentru functionare placile de sunet au nevoie de un codec (codor-decodor) . Acesta este conceput pe baza standardului AC'97 care a fost creat de Intel si produs de mai multe firme, dintre care cel produs de compania Realtek este cel mai cunoscut si utilizat. Intel a introdus in anul 2004 un nou standard, standardul HDA - "Intel High Definition Audio", care se doreste a inlocui vechiul standard AC'97.

De mentionat ca nu ai cum sa gasesti placa de sunet intr-un laptotp! Laptopurile au microprocesoare de sunet încorporate si nu conțin plăci de sunet intrucat spatiul existent este foarte mic. Daca se doreste îmbunătățirea sunetului la un laptop exista solutia adaugarii unui card audio extern conectat la un port USB.

Deasemenea, si la un computer desktop care are din constructie placa de sunet inglobata in placa de baza se poate adauga o placa de sunet mai performanta pe un slot PCI dar trebuie facuta si modificarea corespunzatoare in BIOS-ul calculatorului.

Placile de sunet integrate urmeaza si ele tendinta componentelor de calculator - cresterea performantei - si de aceea solutiile moderne includ un procesor audio dedicat care ofera o calitate mai buna a sunetului.

Veți avea nevoie de:
  • Cum gasesti placa de sunet
#1

Cum gasesti placa de sunet

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa aflu ce placa de sunet am ?

Cum sa aflu ce placa de sunet am? Sunt mai multe cai pentru a afla acest lucru, in functie de situatia in care ne aflam si in functie de cat de multe si de temeinice cunostinte avem in domeniu.

Cum sa convertesti un document docx in doc: schimbam formatul documentului