Cum alegi un router wireless : sfaturi de la experti

Cum alegi un router wireless : sfaturi de la experti

Routerele wireless sunt foarte populare, mai ales pentru ca simplifica foarte mult modalitatea de conectare la internet a oricarui dispozitiv ce este prevazut cu wireless. Iata cateva sfaturi legate de cum alegi un router wireless

Sunt foarte multe modele de routere wireless, si de aceea trebuie sa tineti cont de cateva aspecte atunci cand alegeti un astfel de gadget pentru dumneavoastra. Odata ce stii cum alegi un router wireless, totul va fi mult mai simplu.

Intai de toate trebuie inteles faptul ca un router wirelss performant costa mai mult. Pe piata exista astfel de dispozitive ce pot fi achizitionate la preturi de aproximativ 50 de lei. Insa, in proportie de 90% aceste routere sunt neperformante, urmand ca intr-un timp foarte scurt sa prezinte tot felul de probleme. De aceea indicat ar fi sa fie luate in considerare doar acele routere wireless ce costa cel putin 100 de lei. Urmatorul aspect ce este foarte important este dat de tipurile de conexiune la internet pe care un router wireless le poate suporta. Un router de calitate trebuie sa suporte urmatoarele trei tipuri de conexiuni la internet: ADSL, care este conectarea la Internet cu ajutorul unei linii telefonice, Ethernet, reprezentat de conexiunea la Internet prin intermediul unei retele LAN, si in final 3G care este conexiune la Internet prin internetul de tip mobil 3G. De asemenea trebuie inteles faptul ca orice router este un fel de computer, avand aceleasi componente ca un calculator, cum ar fi procesor, memorie RAM si asa mai departe. Minimele specificatii tehnice care ar trebui luate in considerare sunt urmatoarele: Memoria RAM a routerului ar trebui sa fie de minim 32 de RAM, indicat fiind totusi 64 de RAM. Viteza de procesare minim acceptata pentru un router de calitate este de 240 MHz, iar memoria Flash a unui astfel de dispozitiv ar trebui sa fie de 8 Mb. Toate aceste detalii sunt puse la dispozitia celor interesati de achizitionarea unui router wireless de catre producator, de cele mai multe ori pe cutia produsului. Daca nu gasiti aceste informatii ar trebui sa le cereti de la cei care comercializeaza routerul. Iata deci cum alegi un router wireless, tinand cont de cateva criterii care se vor dovedi a fi extrem de folositoare pentru cineva care nu este informat cu privire la aceata problema. Odata ce stiti aceste aspecte, va fi doar o problema de timp pana cand veti gasi routerul perfect pentru dumneavoastra.

Asadar, luati in considerare pretul, tipurile de conexiune la internet pe care le suporta, preum si specificatiile tehnice ale viitorului router. In acest fel vei sti cum alegi un router wireless.

Veți avea nevoie de:
  • Cum alegi un router wireless
#1

Cum alegi un router wireless

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Haideti sa instalam impreuna IGO pe tableta!

Noile modele ale software-ului de navigatie prin satelit IGO ofera soferilor o multime de avantaje datorita noilor functii ce asigura o navigare rapida si corecta , datorata permanentei actualizari a hartilor.

Ce este o placa de re? ea in calculator ?