Ce este o placa de re? ea in calculator ?

Ce este o placa de re? ea in calculator ?

Ce este o placă de rețea? Un dispozitiv care permite computerelor să fie legate în comun într-o rețea, acționând ca interpretator al datelor trimise de calculatoare, permițându-le acestora să trimită și să primească date.

Astăzi conectarea la o rețea este esențială; pentru a folosi poșta electronică, accesarea oricărui tip de informație pe Internet sau partajarea fișierelor într-o rețea ai nevoie de o placă de rețea. Dar, mai exact ce este o placă de rețea?

Ce este o placă de rețea? Dispozitivul, cunoscut și sub numele de NIC, permite calculatoarelor să fie legate împreună într-o rețea, tipic o rețea locală (LAN) . Aceste computere comunică între ele folosind un protocol anume sau un limbaj prestabilit de transmitere a pachetelor de date între diferite mașini ori noduri. Răspunsul la întrebarea „Ce este o placă de rețea? ” este simplu. Placa de rețea acționează ca un interpretator, permițând mașinilor legate la rețea să trimită și să primească date în acea rețea. Rețelele pot fi de tip wired (prin cablu) sau wireless. O placă de rețea este instalată în computer într-un slot disponibil, de obicei pe placa de bază. NIC-ul desemnează o cheie unică mașinii pe care este instalată placa. Această cheie se numește MAC (Media Access Control) . Această cheie este folosită pentru a direcționa traficul între computerele din rețea. Plăcile de rețea pot, de asemenea, să schimbe datele dintr-un format paralel, folosit de computere, într-un format serial necesar transferului de date; iar apoi, din nou înapoi pentru informația primită. Când vrem să instalăm o placă de rețea, trebuie să ne asigurăm că hub-ul ori switch-ul la care aceasta va fi conectată corespunde. Întreaga rețea va trebui să fie wired sau wireless, cu excepția dispozitivelor care prezintă ambele funcționalități. În plus, versiunile noi de hardware prezintă capabilități noi, viteze de transmitere și management superior al datelor. Este important să ne asigurăm că switch-ul sau hub-ul central este cel puțin la fel de bun ca plăcile de rețea folosite în computerele din rețea, pentru cele mai bune rezultate în transmiterea datelor. Pe lângă rețele de tip local, plăcile de rețea pot interconecta computerele în rețele de tip global (WAN) , situate în alte părți ale orașului, regiunii sau tării, prin Modul de Transfer Asincron (ATM) . LAN-urile au o placă de rețea în fiecare dintre computerele lor, dar ATM folosește conexiuni la Internet pentru a lega LAN-uri multiple la un switch online, făcând fiecare LAN parte dintr-o rețea extinsă.

Ce este o placă de rețea? Placa de rețea este importantă pentru stabilirea conexiunilor între diferite computere prin legarea acestora la o rețea de tip local sau global. Acestea permit comunicarea și transferul de date între computere.

Veți avea nevoie de:
  • Ce este o placa de re? ea
#1

Ce este o placa de re? ea

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum alegi un router wireless : sfaturi de la experti

Routerele wireless sunt foarte populare, mai ales pentru ca simplifica foarte mult modalitatea de conectare la internet a oricarui dispozitiv ce este prevazut cu wireless. Iata cateva sfaturi legate de cum alegi un router wireless

Cum sa faci un film de animatie cu ajutorul calculatorului?