Cum sa trimiti un mesaj in retea: sfaturi pentru incepatori

Cum sa trimiti un mesaj in retea: sfaturi pentru incepatori

Comunicarea pe Internet a devenit cea mai folosită metodă de a relaţiona la distanţă, alături de cea telefonică, bineînţeles. Află cum sa trimiti un mesaj in retea între două calculatoare conectate.

Trimiterea şi primirea de mesaje a devenit printre principalele atribute ale mediului virtual. Oricine deţine un calculator conectat la internet a trimis măcar o dată un mesaj. Iată cum sa trimiti un mesaj in retea !

Reţeaua - un mod de a comunica

Există multe site-uri de socializare şi soft-uri messenger ce oferă posibilitatea de a trimite şi primi mesaje, însă înainte de apariţia acestora, şi după, pentru comoditate şi rapiditatea trimiterii, internauţii îşi scriau şi se juca la dublu cu ajutorul reţelei create între calculatoare, cu ajutorul unui fir de internet şi un swich, astăzi putem face acelaşi lucru cu două sau mai multe calculatoare legate la acelaşi router. Află cum sa trimiti un mesaj in retea în Windows !

Pentru a putea comunica în acest mod, avem nevoie în primul rând de două sau mai multe calculatoare legate între ele cu ajutorul unui router sau swich şi, în al doilea rând de următoarele setări efectuate pe toate calculatoarele între care dorim să se efectueze comunicarea:

Vom da click dreapta pe iconiţa My Computer şi vom alege task-ul Manage, va intra în Meniul Computer Management unde vom alege categoria Services and Applications şi subcategoria Service unde vom căuta serviciul de messenger dănd dublu click pe acesta. Va apărea fereastra Messenger Properties (Local Computer) unde la task-ul Start-up type vom alege Automatic (pentru a fi conectat în permanenţă) şi vom apăsa butonul Start, apoi va apărea o fereastră de încărcare Service Control, vom aştepta finalizarea acesteia. După activarea serviciului, vom apăsa butonul Ok şi vom închide celelalte ferestre.

Avem setările efectuate, dar cum sa trimiti un mesaj in retea ? Este foarte simplu, mesajele, prin acest serviciu, se trimit accesând aplicaţia Run din bara de Start a Windows-ului şi tastând comanda cmd şi vom apăsa Enter. În fereastra care se va deschide vom scrie comanda de trimitere a mesajului (net send) urmată de numele Computer-ului către care se va trimite mesajul (sau IP-ul acestuia) , apoi se scrie mesajul dorit. Computer-ul va afişa mesajul sub forma unui text box (asemănător cu cel al erorilor) cu titlul Messenger Service şi conţinutul generat de noi.

Aşadar, acum putem comunica cu prietenii noştri din reţea foarte simplu şi rapid, fără a avea nevoie de vreun site de socializare sau soft adiţional, ştiind cum sa trimiti un mesaj in retea.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa trimiti un mesaj in retea
#1

Cum sa trimiti un mesaj in retea

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa faci un server CS?

Counter Strike este cel mai longeviv shooter multiplayer care se joacă din 2000 până în zilele noastre, și probabil se va mai juca mult timp. Haideți să aflăm cum sa faci un server CS !

Cum sa descarci un messenger de pe un site official?