Cum sa trimiti o scrisoare prin posta ?

Cum sa trimiti o scrisoare prin posta ?

Află pas cu pas cum să trimiți o scrisoare prin modul clasic, fizic, palpabil, costisitor dar extrem de plăcut și real, exact cum făceau părinții și bunicii care fac parte dintr-o generație nu foarte îndepărtată.

Mijloacele electronice de comunicare sunt tot mai mult folosite, dorința de a avea acces la informaţii extrem de repede a determinat societatea să renunțe la corespondența de altă dată.

scrisoare vs e-mail

În această lume în mare parte tehnologizată şi automatizată este tot mai greu să găseşti persoane care mai comunică prin scrisori sau mai mult, la întrebarea cum să trimiți o scrisoare să poată veni cu un răspuns afirmativ. Cu toate acestea putem observa în ultimii ani cum tot mai multe firme de poștă au apărut ca ciupercile după ploaie. Oamenii comunică tot mai puțin prin scrisori însă pe zi ce trece tot mai multe scrisori fără încărcătură circulă între două locații. În prea puține locuri cineva îți mai poate arăta cum să trimiți o scrisoare. Scrierea unei scrisori implică mult mai mult decât trimiterea unui e-mail sau SMS. Atunci când scriem niște rânduri suntem mult mai interesați de modul de scriere, de aspectul mesajului și de încărcătura emoțională, de hârtia pe care scriem, de mirosul și textura acesteia, chestiuni abandonate parcă prea ușor și date la schimb pentru posibilitatea de a apăsa pe niște taste reci din plastic care nu pot emana nimic. Să zicem că am trecut cu brio de această etapă destul de dificilă a compunerii și caligrafierii unui text. Imediat vom descoperi că avem nevoie de un plic pentru a păstra confidențial subiectul notat, vom avea nevoie de niște bani pentru a achiziționa timbrul care va face posibil drumul până la destinatar. Poate cel mai greu lucru este faptul că după ce am redactat textul, am procurat plicul trebuie să ne deplasăm la oficiul poștal pentru a depune scrisoarea la cutia poștală. Odată ajunși la oficiul poștal vom descoperi că avem la dispoziție mai multe variante pentru a expedia bunătatea de scrisoare pe care cu greu tocmai am creeat-o. Ni se va pune la dispoziție varianta simplă de a lipi un timbru cu valoare pe plic sau în funcție de destinație varianta ca scrisoarea să circule cu avionul, caz în care vom primi contra unei taxe suplimentare un bilețel autoadeziv cu textul „par avion“. Mai mult decât atât vom descoperi că scrisoarea poate fi confimată de primire de către destinatar, astfel vom fi informați dacă și când destinatarul scrisorii a primit trimiterea.

Sper că am reușit să ne reamintim de această activitate de a comunica și prin această metodă care altă dată era plină de emoție, cu o încărcătură deosebită, care cu siguranță ne oferea posibilitatea de a fi mult mai aproape unii de alții.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa trimiti o scrisoare
#1

Cum sa trimiti o scrisoare

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa citesti carti online: sfaturi

Cum sa citesti carti online reprezinta un mod lejer si rapid de a obtine o serie de informatii necesare fara a fi necesara deplasarea la biblioteca sau librarie pentru a imprumuta sau cumpara cartea.

Cum sa descarci gratuit muzica: link-uri utile