Cum sa descarci un antivirus cu ultimele imbunatatiri?

Cum sa descarci un antivirus cu ultimele imbunatatiri?

Aceasta este o intrebare care da nastere la alte cateva intrebari inainte de a descoperi raspunsul corect, ultima fiind daca intr-adevar am gasit raspunsul corect. . .

- care este cel mai bun antivirus? - iau un antivirus gratuit sau contracost? - care este mai bun: cel gratuit sau cel cumparat? - il folosesc offline sau si online? - cum sa descarc un antivirus? - cum/daca se actualizeaza lista de virusi?

Toti suntem de parere ca avem nevoie de un antivirus si toti ne intrebam "Cum sa descarc un antivirus daca nu stiu care este cel mai bun" sau, de fapt, care este cel mai potrivit pentru mine.

Există organizaţii/companii/firme care testează periodic antiviruşii cei mai utilizati de pe piaţă, astfel incat se poate lua o decizie corecta si informată referitor la cel mai bun antivirus pe care să îl utilizati. Cea mai cunoscuta este: http: //www. av-test. org/en/antivirus/home-windows/

Acum, ca stim cum se descarca un antivirus de top, urmeaza intrebarea: gratuit sau contra cost? Asta depinde, in primul rand de bugetul pe care-l avem la dispozitie pentru aceasta.

Desi exista ideea preconceputa ca un antivirus gratuit este mai putin eficient decat unul cumparat, lucrurile nu stau chiar asa. Un antivirus cumparat are mai multe componente cum ar fi firewall, anti spam si anti phising, care nu sunt intotdeauna necesare, dar motorul de cautare si lista de virusi este absolut aceeasi.

In afara de complexitate, diferenta intre "platit" si "gratis" mai consta si in faptul ca varianta gratuita presupune o mai mare rezistenta la stres intrucat vor aparea numeroase ferestre publicitare care vor dori sa va convinga sa cumparati varianta platita.

Daca utilizati calculatorul in mod offline, un antivirus simplu si gratuit este suficient.

In schimb, daca il utilizati preponderent conectat la internet si faceti si descarcari de fisiere, operatii bancare (internet banking) sau navigati pe site-uri pentru adulti, este absolut necesat sa aveti o varianta de protectie mai complexa, care sa includa verificarea conexiunii, a email-ului, un firewall bun, deci sa dispuna de posibilitati de protejare nu numai impotriva virusilor ci si impotriva codurilor software maligne, a troienilor, rootkis, spyware sa malware.

Mare atentie! Lista de virusi trebuie actualizata zilnic! De obicei programele antivirus o fac singure, dar s-ar putea sa trebuiasca sa umblati si la setari la unele variante.

Sfat practic. Cum se descarca un antivirus? Simplu: mergeti la av-test. org, alegeti, dati click pe program si in pagina urmatoare mergeti pe site-ul antivirusului dorit si il descarcati.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa descarci un antivirus
#1

cum sa descarci un antivirus

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa creezi jocuri online: cu ce incepi?

Este bine sa stii cum sa creezi jocuri online pentru ca, pana la urma, ajungi la saturatie jucand aceleasi jocuri mereu si, mai ales, descoperi ca nu sunt exact ceea ce iti imaginezi tu ca ar trebui sa fie.

Cum sa creezi un cont de e-mail: pasi simpli