Cum sa cumperi un domeniu cu nume frumos?

Cum sa cumperi un domeniu cu nume frumos?

Cum sa cumperi un domeniu cu nume frumos? Nu e greu, dar nici usor, daca nu stii cateva lucruri. Totusi, e foarte indicat ca frumos = util = numele firmei dumneavoastra, si sa fie cat mai scurt pentru a fi usor indexat de motoarele de cautare.

Inainte de a afla cum sa cumperi un domeniu, sa vedem ce este acesta? Domeniul este numele site-ului firmei dumneavoastra si este indicat sa fie chiar numele firmei pentru a fi usor de gasit la cautari cu motoarele de cautare.

Daca vrei sa stii cum sa cumperi un domeniu cu nume frumos, trebuie mai intai sa te hotarasti asupra unor aspecte legate de ceea ce vrei sa faci cu acel domeniu (site de firma, site personal, blog. . . ) , pentru cat timp vrei sa il cumperi si de ce buget dispui pentru aceasta.

Daca este site personal sau blog, numele poate fi chiar numele dumneavoastra si e de preferat sa fie . ro, doar traim in Romania, nu?

Daca este site de firma atunci e de preferat sa fie chiar numele firmei insa aici apar primele intrebari suplimentare, functie de profilul de activitate al firmei. De obicei firmele comerciale isi iau . com, organizatiile, institutiile isi iau . org, firmele de afaceri . biz, . info pentru ceva legat de informatie sau pur si simplu . net (care vine de la internet) sau . eu (de la Uniunea Europeana) .

Este de recomandat sa se cumpere domeniul direct de la autoritatea care are in administrare domeniile, exceptand domeniile . ro care sunt mai ieftine la reselleri. In acest caz rebuie acordata o mare atentie pe ce nume se face rezervarea domeniului, in multe cazuri aceasta facandu-se pe numele intermediarului iar in cazul unui conflict el ramane cu domeniul!

In Romania, autoritatea care are in administrare domeniile este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - http: //rotld. ro/ - dar eu recomand http: //dhost. ro/ care are si gazduire, la un pret mai mult decat onorabil. Si preturile difera, 1,6$ + TVA fata de 48 la DHost. Domeniile celelalte se pot lua de la diversi furnizori, eventual si din starinatate, eu am utilizat https: //www. moniker. com si am fost foarte multumit.

O alta metodă de tranzacționare a unui domeniu este prin http: //www. bursadedomenii. ro/.

Ar mai fi de mentionat ca dupa ce ati cumparat domeniul, se pot face mai multe site-uri pe el, ca subdomenii, gen "Subdomeniu1. Domeniu. ro, Subdomeniul2. Domeniu. ro"

Dupa ce ai aflat cum sa cumperi un domeniu, un ultim sfat: cumpara-l in nume personal si nu pe firma pentru ca in viata se pot intampla multe, firmele apar si dispar dar domeniul ramane! Spor in toate!

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa cumperi un domeniu
#1

Cum sa cumperi un domeniu

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa descarci jocuri de pe internet

Poate v-ati intrebat cum sa descarci jocuri de pe internet. Poate pare complicat atunci cand i-ati vazut pe altii facand acest lucru, insa este mai simplu decat credeti sa descarcati jocuri de pe internet.

Cum sa descarci Google Chrome de pe site-ul oficial?