Cum sa creezi jocuri online: cu ce incepi?

Cum sa creezi jocuri online: cu ce incepi?

Este bine sa stii cum sa creezi jocuri online pentru ca, pana la urma, ajungi la saturatie jucand aceleasi jocuri mereu si, mai ales, descoperi ca nu sunt exact ceea ce iti imaginezi tu ca ar trebui sa fie.

In principiu, ca sa stii cum sa creezi jocuri online, trebuie sa fii programator. In ultimul timp, insa, au aparut programe de creeat jocuri online, de browser, pe care le poti folosi fara sa cunosti programare.

Un astfel de program este Construct 2, pe care poti sa-l descarci de aici: https: //www. scirra. com/construct2/releases/r184/download. Este un program intuitiv iar editorul este un "tool" grozav excelent pentru cei care doresc sa creeze jocuri. Este un program excelent pentru incepatori, intrucat nu necesita cunostinte avansate de programare si totodata, este suficient de puternic pentru ca si cei avansati sa-l foloseasca, permitandu-le sa lucreze mult mai repede decat scriind coduri HTML. Alte calitati remarcabile ale editorului, care il recomanda pentru utilizarea atat de incepatori cat si de programatorii avansati: - are elemente audio si video integrate si pot fi modificate in cateva secunde; - comportamentul elementelor, precum si caracteristicile lor, pot fi controlate prim modificarea, intr-un mod foarte simplu, a parametrilor; - are integrate si instrumente pentru fizica 2D. O alta modalitate de a invata cum sa creezi jocuri online este modificarea unos scripturi ale unor jocuri deja existente - inlocuirea textului si chiar a actiunilor - fiind posibila si schimbarea temei chiar si schimbarea pachetului grafic cu unul propriu. Mai ramane o problema de rezolvat. Jocul este functional dar. . . numai pe calculatorul propriu! Pentru a-l pune la dispozitia publicului trebuie gazduit - hosting - pe un server. Exista doua variante: Local webserver sau Extern webserver. Pentru varianta locala, trebuie sa instalati un server pe propriul calculator - asta presupune foarte mult spatiu liber; mai este necesar sa aveti cel putin sistemul de operare Windows XP SP2, preferabil Windows server 2000 si . NET framework. Pentru varianta externa se cauta un hosting gratuit si se upload-eaza fisierele pe server. Daca va permiteti, o varianta mai buna este inchirierea serverului, performantele fiind net superioare.

Pentru "incalzire" puteti lua acest script gratuit al unui joc de browser, http: //dragon. se7enet. com/dev. php, si sa-l modificati dupa cum va place sau va dicteaza simtul artistic.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa creezi jocuri online
#1

Cum sa creezi jocuri online

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa descarci Google Chrome de pe site-ul oficial?

Cum sa descarci Google Chrome? Ceea ce pare foarte simplu, daca nu esti foarte familiarizat cu programele de computer poate deveni o problema de nerezolvat, care poate afecta insasi functionarea calculatorului.

Cum sa descarci un antivirus cu ultimele imbunatatiri?