Cum sa cosi o rochie: cea mai simpla metoda

Cum sa cosi o rochie: cea mai simpla metoda

Moda este schimbătoare și fiecare sezon vine cu specificul lui. Rochiile din magazin sunt mereu scumpe, iar croitoresele la fel, de aceea e important să ai cunostinte cum sa cosi o rochie cu un buget limitat în propria locuință.

De la sarafane de birou la rochiile ample de vară principiile cum sa cosi o rochiese repetă. Aceasta este garanția originalității întrucât modul de decorare, îmbinarea materialelor este amprenta personală a fiecăreia.

Pentru un sarafan metoda cum sa cosi o rochieeste una deosebit de simplă. Va fi nevoie de: material, ace, foarfecă, cretă de croitorie sau un marker de textile, fermoar ață de culoarea materialului sau mașină de cusut și un centimetru.

Primul pas este măsurarea. Pentru aceasta e nevoie de o hârtie si un instrument de scris. Prima măsurătoare se va referi la circumferința bustului, a doua la cea a taliei, a treia la cea a bazinului, iar a patra, în funcție de lungimea dorită de la baza gâtului până la punctul respectiv.

Cu măsurătorile făcute vom tăia două bucăți din material de o dimensiune echivalentă cu jumătate din măsurătorile făcute plus 1-2 cm. De exemplu, daca măsurătorile sunt ”90-60-90” și 80 de cm lungime, se vor tăia două bucăți de dimensiuni ”47-32-47” și 82 lungime. Centimetri adiționali vor fi folosiți ca tivul rochiei.

După marcarea și tăierea bucăților se va face legarea provizorie prin ace și proba. În cazul în care mai e nevoie de strâmtare se va proceda astfel. Se întoarce rochia pe dos și se coase astfel securizată de ace. După ce se încheie procedeul de coasere al celor două părți se va purcede la tivirea gulerului în forma dorită (ovală, rotundă, în ”V”) precum și a mânecilor.

Se va proba din nou și la final se va tivi și partea de jos a rochiei.

În cazul unui material mai puțin elastic procedeul cum sa cosi o rochieeste similar însă în plus față de rochia elastică se va adăuga un fermoar pentru a facilita procesul de îmbrăcare. În acest caz, înainte de coaserea celor două părți se va insera o tăietură fie pe spatele rochiei sau sub mânecă în care se va coase fermoarul de ambele părți. Atenție, depinzând de locația fermoarului și de modul de amplasare al acestuia, se poate întâmpla ca rochia să mai câștige câțiva centimetri, astfel încât ar trebui sâ se ia în considerare la măsurare o scădere a acestor centimetri în mod egal din ambele bucâți.

Procedura cum sa cosi o rochieeste una deosebit de simplă prin care se pot crea modele originale la o fracțiune din costurile celor aflate în comerț. Modalitatea prin care se abordează acest procedeu depinde de îndemânările fiecăruia.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa cosi o rochie
#1

Cum sa cosi o rochie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa faci cravat: 3 noduri elegante

Pentru a afla cum sa faci cravata: 3 noduri elegante ar trebui să facă parte din categoria celor mai citite articole de către bărbaţi. La prima vedere pare că e nevoie de încă o pereche de mâini, însă în câțiva pași simpli se pot realiza.

Cum sa cosi singur sorturi (pantaloni scurti) ?