Cum sa alegi ochelari de soare pentru vara?

Cum sa alegi ochelari de soare pentru vara?

Multe persoane aleg ochelari de soare pe baza unor considerente pur cosmetice. Dar cati stiu care sunt implicatiile nocive ale purtarii unor ochelari de soare care sunt "frumosi" si "vin bine"?

Inainte de a cumpara ochelari de soare, cele mai multe persoane probeaza diverse perechi in fata unei oglinzi pentru a vedea daca le sta bine. In realitate, nimeni nu se gandeste la protectia UV. La gradul de vizibilitate. La durabilitate.

Alegerea ochelarilor de soare trebuie sa tina cont nu numai de stilul personal, ci si de sanatatea fiecaruia. Inainte de toate, trebuie mentionat faptul ca expunerea indelungata la radiatiile nocive UV, poate cauza probleme serioase ale ochilor, precum cataracta, arsurile sau chiar diferite forme de cancer.

In cazul copiilor, ochelarii de soare potriviti pe timp de vara sunt o necesitate. Daunele produsele de razele UV sunt cumulate pe parcursul anilor si este important ca ochelarii sa devina un accesoriu purtat inca din tinerete.

Pentru a evita aceste riscuri, ochelarii de soare alesi trebuie sa blocheze cel putin 99% din razele UVB si cel putin 95% din cele de tip UVA. Alt lucru important este acoperirea pe care o ofera acesti ochelari. Cel care ii poarta nu ar trebui sa poata vedea in laterale si nici soarele sa patrunda pe margini.

Culoarea lentilei este foarte importanta deoarece ea blocheaza anumite tonuri de culoare. Spre exemplu, lentilele gri reduc intensitatea luminii fara a distorsiona culorile.

Materialul este un alt considerent important in alegerea ochelarilor de soare pentru vara. Daca lentilele sunt zgariate, ochelarii de soare devin inutili. Lentilele fabricate din poliuretan sunt cele mai rezistente la impact, usoare si au o mare claritate optica, dar sunt si mai scumpe. Ochelarii cu lentile din sticle sunt mai grei si mai costisitori. Lentilele din policarbonat sunt mai accesible ca pret, dar nu sunt la fel de rezistente ca cele din poliuretan. Este necesara alegerea unor ochelari de soare cu lentile rezistente la zgarieturi. Nu este indicata achizitionarea unei perechi care nu are specificatii cu privire la procentajul de UV pe care il blocheaza.

Alegerea perechii potrivite de ochelari depinde si de stilul persoanei care ii poarta. Spre exemplu, ochelarii de tip aviator au rame din metal foarte subtiri si erau foarte folositi de piloti si de personalul militar. Se potrivesc de minune persoanelor cu fata ovala.

In cele din urma, este important sa ne ferim de ochelarii care nu indeplinesc decat cerintele cosmetice. Daunele provocate de razele nocive ale soarelui sunt permanente, se instaleaza in timp si sunt ireversibile.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa alegi ochelari de soare
#1

Cum sa alegi ochelari de soare

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum calcam hainele: sfaturi pentru gospodine

O gospodina gateste bine, casa ei straluceste de curatenie, iar hainele sunt intotdeauna imaculate si perfect calcate. Cum calcam hainele, lenjeria, etc? Toate ne intrebam acest lucru la inceputul unei casnicii sau relatii !

Cum sa impletesti o palarie cu carlige?