Cum calcam hainele: sfaturi pentru gospodine

Cum calcam hainele: sfaturi pentru gospodine

O gospodina gateste bine, casa ei straluceste de curatenie, iar hainele sunt intotdeauna imaculate si perfect calcate. Cum calcam hainele, lenjeria, etc? Toate ne intrebam acest lucru la inceputul unei casnicii sau relatii !

Vom deslusi impreuna tainele despre cum calcam hainele astfel incat imaginea nostra si a celor dragi noua sa fie mereu scrobita, caci stim cu totii, imaginea intotdeauna conteaza!

O camasa scrobita, un pantalon in a carui dunga te tai, metaforic vorbind, un pantof ce straluceste de curatenie, o lenjerie perfect intinsa, o fata de masa fara cusur sunt lucruri ce mi-au ramas bine intiparite in memorie din copilarie de la parintii mei.

Ce "ustensile" ne sunt necesare: masa de calcat, fier de calcat. Daca fierul nu este unul cu aburi, putem folosi o sticla cu pulverizator in care punem apa.

Tricourile le vom scutura, le vom suprapune cusaturile si incepem sa calcam mai intai manecile apoi de la guler in jos toata partea din fata. Intoarcem tricoul cu spatele in sus si pornim iar sa calcam mai intai manecile si apoi suprafata spatelui de la guler in jos. Impaturim frumos tricoul sau il punem pe umaras si. . . voila!

Ar putea parea ceva mai dificil calcatul camasilor sau al pantalonilor, dar veti vedea ca nu este nimic complicat la acest capitol din cum calcam hainele. Camasile: calcam mai intai manecile pe ambele parti avand grija sa aranjam bine cusatura manecii pentru a avea dunga perfect dreata si simetrica. Vom continua cu gulerul pentru a il defini bine, partea de la umeri si spatele camasii. Este de preferat sa clacati pe partea din interior a camasii pentru a nu risca o eventuala patare de la calcarul din apa. Dupa ce vom fi calcat manecile, gulerul si spatele, vom calca partile din fata vanad grija la nasturi sau orice alte decoratiuni ar mai putea avea camasa. In ceea ce priveste pantalonii vom avea nevoie si de o carpa subtire de bumbac usor umezita si stoarsa bine. Aranjam pantalonii din jos in sus, mai intai cusaturile de la tiv si craci, astfel incat sa formam dunga pantalonului. Punem pantalonii pe masa de calcat, ii acoperim cu acea carpa si incepem sa calcam usor la temperatura potrivita. Dupa ce am terminat de calcat o parte exterioara a cracului, o ridicam, pozitionam carpa si calcam partea interioara a celuilalt crac. Intoarcem pantalonii si repetam procedura.

Cu putina rabdare, organizare, ceva indemanare si un fier de calcat bun vom avea intotdeauna hainele impecabil clacate acum ca stim cum sa calcam hainele ca niste veritabile gospodine!

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa faci blugi rupti corect?

Blugi casual, moderni, comozi, cu aspect strengaresc si usor de asortat: blugii boyfriend, iata cum sa faci blugi rupti corect! Versatilii blugi pot alcatui de la tinute sport la tinute glamour-sic.

Cum sa alegi ochelari de soare pentru vara?