Cum sa faci un plic in tehnica origami?

Cum sa faci un plic in tehnica origami?

Propun astazi un joc. Cum sa faci un plic in tehnica Origami. Origami provine din cultura japoneza si inseamna arta plierii hartiei. Obiectul este realizat numai din hartie pliata, fara lipici, ata sau foarfeca.

In aceasta arta japoneza putem vedea rabdarea si tenacitatea cu care sunt realizate acele mici creatii. Si putem invata cum se pot realiza diferite lucruri si cum sa faci un plic in tehnica Origami.

Creatiile origami sunt tot mai diverse, de la cele mai simple si pana la cele mai complicate. Cel mai cunoscut obiect este cocorul japonez. Legenda cocorului spune ca celui care reuseste sa faca 1000 de cocori i se indeplineste o dorinta. Dar sa revenim la tema noastra si anume: cum sa faci un plic in tehnica origami. Plicul este ideal atunci cand vrem sa daruim o bratara, o pereche de cercei sau un martisor. Este nevoie de o coala de hartie colorata in forma patrata sau dreptunghi. Se poate folosi orice dimensiune, depinde de plicul pe care dorim sa-l realizam. Modelele sunt numeroase. Putem realiza plicuri cutiuta, plic sub forma de inimioara, plic origami cu guleras, plic origami cu frunzulita, sau un plic simplu. Se pot folosi diferite tipuri de hartie. Un efect deosebit il au colile de hartie colorate sau metalizate. Pentru decoratiuni folosim snururi, panglici, frunze, orice credem ca s-ar putea preta pentru modelul ales. Totul depinde de imaginatia noastra. Cele mai intalnite plicuri sunt cele pentru felicitari sau invitatii de nunta. Chiar si acele felicitari si invitatii se pot realiza in tehnica origami si sunt de un real efect. Pentru a realiza creatii de exceptie, avem nevoie de diagrame sau tipare si de o hartie speciala, cu o anumita densitate (greutate) . Aceasta arta este potrivita pentru toti: copii sau adulti. Copiilor, in special, le dezvolta spiritul pentru frumos, indemanarea si rabdarea. Mergand spre inceputurile origami, descoperim ca acestea reprezentau scrisorile in forma de plic si erau trimise persoanelor, care, dupa ce le desfaceau, stiau sa le plieze la loc. Ceea ce pentru japonezi era si este o arta, pentru noi a devenit un hobby care ne relaxeaza. De la un simplu plic, floare sau pasare, arta origami s-a dezvoltat si au inceput sa apara carti, jocuri, mobilier, rochii si chiar un intreg oras din hartie pliata si rasucita.

Plecand de la "Cum sa faci un plic in tehnica origami am ajuns sa vorbim de arta in sine. In aceasta arta, chiar daca implica daruire si indemanare, rezultatele sunt spectaculoase.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa faci un plic
#1

cum sa faci un plic

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa faci un costum de Halloveen din material la indemana?

Cum sa faci un costum de Halloveen? Aceasta implica preluarea unor modele si asamblarea acestora intr-un mod cu totul deosebit, vizand producerea unor efecte suprinzatoare asupra apropiatilor.

Cum sa faci flori din stofa?