Mod de aplicare a uleiului de argan pe par: reteta de masca

Mod de aplicare a uleiului de argan pe par: reteta de masca

Cu toţii ştim că secretul unui păr frumos şi mătăsos se află în ingredientele naturale. Uleiul de argan este unul dintre cele mai recunoscute modalităţi de hidratare a părului atât ca mască, cât şi la cald, dacă este aplicat corect.

Modul de aplicare al uleiului de argan pe păr variază de la un ingredient puternic într-o reţetă de mască, până la aplicarea lui ca atare. Aplicarea depinde de efectul dorit şi de nevoile părului.

Uleiul de argan este faimos pentru că oferă un spectru larg de protecţie împotriva factorilor nocivi ca: razele solare, radiaţiile UV şi vârfuri despicate. Modul de aplicare al uleiului de argan pe păr, precum şi reţetele pentru mască diferă în funcţie de nevoi.

Reţeta pentru o mască de păr cu efect hidratant recomandat pentru părul aspru şi uscat este compusă din: 10 ml de ulei de argan, 2 ouă şi o lingură de miere. Se amestecă toate ingredientele într-un bol de plastic (este recomandat să se evite contactul cu metalul) până la omogenizare. Se distribuie în mod egal pe păr, de la rădăcină la vârf şi se va insista pe zonele cu probleme. Se menţine pe păr pentru 30 - 40 de minute, după care se va urma procedeul obişnuit de spălare. Această mască este recomandată pentru uz săptămânal.

Reţeta pentru o mască de păr cu efect de volum recomandat pentru părul subţire este compusă din: 100 de grame de iaurt (gras) şi 10 picături de ulei de argan. Se distribuie pe păr în mod egal şi se lasă să acţioneze 15 - 20 de minute, după care se va urma procedeul obişnuit de spălare. Această mască este recomandată pentru uz săptămânal.

Reţetă pentru o mască de păr cu efect super hidratant recomandat pentru expuneri mari la soare şi alţi factori nocivi (praf, fum, frig etc. ) şi este compusă din: câte 10 picături din ulei de argan, de bumbac, de avocado şi de ricin. Se amestecă într-un bol de plastic, după care se masează pe toată lungimea părului, evitând rădăcinile. Se lasă să acţioneze 60 de minute, după care se spală cu şampon. Nu se mai aplică balsam. Această mască este recomandată la nevoie.

Modul de aplicare al uleiului de argan pe păr nu ţine doar de reţete de mască ci se aplică şi ca atare pe părul proaspăt spălat înainte de uscare. Se distribuie în cantităţi mici, fără a se insista pe rădăcinile firului de păr. Se usucă la temperatură mare pentru a putea pătrunde în adâncimea firului de păr.

Modul de aplicare al uleiului de argan pe păr rămâne la latitudinea problemelor specifice ale firului de păr. Acesta este un ingredient activ, puternic în orice reţetă de mască, cât şi cu capacităţi de hidratare când e folosit ca atare.

Veți avea nevoie de:
  • Mod de aplicare a uleiului de argan pe par
#1

Mod de aplicare a uleiului de argan pe par

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Mod de aplicare al lacului de unghii permanent in conditii casnice

Lacul de unghii permanent este soluţia optimă când se doresc unghii mai scurte dar rezistente. Un mod de aplicare al lacului de unghii permanent corect în condiţii casnice poate asigura o economisire semnificativă de bani.

Cum sa faci tatuaje temporare cu sclipici?