Cum aplicam masca de par pentru a obtine un efect maxim?

Cum aplicam masca de par pentru a obtine un efect maxim?

Indiferent de problemele la nivelul părului măştile sunt o cale simplă de a ne asigura că podoaba capilară primeşte atenţia necesară. Însă, pentru ca acestea să îşi facă efectul e nevoie de modalităţi corecte care sa ne ghideze cum aplicam masca de par.

Pentru tratamentele în profunzime ale firelor de păr e nevoie să se incorporeze masca în rutină. Cum aplicam masca de par este foarte importantă deoarece chiar şi masca bună poate să se dovedească ineficientă când este aplicată incorect.

Nu există o modalitate ideală cum aplicam masca de par dar urmând câteva sfaturi de bază de la stilişti, putem asigura nivelul optim de eficienţă al fiecărui produs pentru păr. Masca de păr trebuie să fie aplicată pe părul spălat şi uscat cu un prosop. Uscarea se face prin tamponare nu prin frecare, deoarece cea din urmă poate dăuna firelor de păr prin ruperea lor.

Următorul pas este distribuirea măştii din comerţ sau amestecului preparat în casă în mod egal pe toată lungimea firului de păr, şuviţă cu şuviţă. Produsul se masează dinspre rădăcini spre vârfuri, mai apoi trecându-se cu degetele peste toată lungimea părului. Acest procedeu asigură distribuţia egală a produsului pe toată lungimea acestuia.

Pentru a îmbunătăţi eficienţa măştii, capul se va acoperi cu un prosop, încălzit în prealabil, pentru o perioadă de minimum 10 minute. Prosopul încălzit are rolul de a deschide foliculii părului pentru o mai bună penetrare a produsului. Astfel, produsul va fi în contact direct cu scalpul şi se va reabsorbi mult mai uşor. În total, masca se va lăsa pentru 30 de minute, după care se va clăti cu apă la o temperatură medie spre rece.

Frecvenţa aplicarii mastii de par depinde de tipul de păr şi de problemele specifice care sunt ţintite prin acest proces. Varianta ideală este de a folosi o mască de păr cu fiecare spălare, însă o frecvenţă săptămânală este de ajuns. În oricare dintre cazuri, sfatul profesioniştilor este de a alterna folosirea măştii de păr pentru probleme cu diversele tratamente leave-in de pe piaţă. Acestea sunt foarte practice şi acţionează ca un balsam, iar avantajul principal este că nu necesită clătire şi nu încarcă părul deloc.

În cazul părului creţ, aspru sau foarte uscat nu este recomandată spălarea păr fărăr aplicarea unui tratament sau a unei măşti deoarece acest tip de păr are ca specific încâlcirea frecventă. Sfaturile specialiştilor pentru persoanele cu astfel de probleme este aplicarea măştii peste noapte pentru un efect mai puternic.

În concluzie cum aplicam masca de par este mai mult sau cel puţin la fel de importantă ca produsul în sine. Se recomandă să se evite periatul părului în timpul expunerii la mască deoarece poate îndepărta produsul de pe porţiunile afectate.

Veți avea nevoie de:
  • Cum aplicam masca de par
#1

Cum aplicam masca de par

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum facem unghii din acril desinestatator?

Unghiile din acril sau din porţelan sunt o alternativă mai naturală a unghiilor cu gel. Cum facem unghii din acril în interiorul căminului propriu fără a apela la specialişti e un procedeu relativ simplu.

Mod de aplicare al lacului de unghii: sfaturi pentru frumusete