Cum sa lucrezi muschii pectoral: exercitii

Cum sa lucrezi muschii pectoral: exercitii

Nu exista om care sa nu-i admire pe ”The Rock”, Jason Statham , Brad Pitt sau modul cum aratau in tinerete monstrii sacri ai filmelor de actiune : Schwarzenegger , Stallone sau Van Damme , toti fiind posesorii unor pectorali bine lucrati.

Daca vrei sa-ti imbunatatesti imaginea si sa-ti dezvolti muschii corpului n-ai nevoie sa mergi la sala de fitness , trebuie numai sa inveti cum sa lucrezi muschii pectorali , abdominali , ai spatelui si membrelor cu mijloace proprii.

Toti practicantii culturismului , indiferent daca sunt amatori sau profesionisti , cunosc faptul ca muschii pieptului au cea mai lenta crestere fata de restul grupelor musculare ale corpului. Tocmai de aceea trebuie sa ai grija cum sa lucrezi muschii pectorali , sa ai multa rabdare si sa nu intri in panica in cazul in care observi cum bicepsii sau muschii spatelui au o crestere consistenta in timp ce pectoralii abia se vad. Motivul e foarte simplu , in zona pieptului se gasesc mult mai putine celule musculare fata de celelalte parti ale organismului. Principalul exercitiu pentru muschii pectorali este impinsul cu bara din pozitie orizontala , priza la bara fiind putin mai mare decat latimea umerilor. In coborare bara va trebui sa fie pozitionata la nivelul sfarcurilor sau deasupra iar antebratele vor fi perpendiculare pe sol. Se incepe cu o bara ce are o greutate de minim 50% din greutatea maxima cu care poti face o repetare. Pentru incalzire se fac 20 de repetari apoi inca o serie de 15 repetari cu o pauza de 120 de secunde. Se mareste greutatea la 75% si se tinteste o serie de 8-10 repetari , pauza , apoi se coboara iar la 50% si se forteaza o serie de minim 10 repetari. Se trece apoi la impins bara de pe un plan inclinat , priza ramane la fel , bara trebuie sa atinga partea superioara a pieptului , se incepe cu o serie de 8-10 repetari la greutatea de 50%. Pauza de 120 sec. , se creste la 75% si se tinteste o serie de 8-10 , pauza apoi una de 6-8 repetari. Se scade iar bara la 50% , se incearca 10 repetari , se scade pauza la 30 sec. , se mareste la 75% si se forteaza 4-6 repetari. Dupa 120 sec. de pauza se trece la fluturari cu gantere de pe planul inclinat. Ganterele nu se ating intre ele cand se intalnesc deasupra (ne imaginam ca imbratisam o persoana corpolenta) . Se fac 8-10 repatari cu greutati de 75% , pauza de 120 sec. , se scad la 50% si se incearca maximul de repetari posibile. Modul cum sa lucrezi muschii pectorali astfel , trebuie sa tina cont ca muschii sa nu fie intinsi dincolo de limita controlabila si confortabila. In cazul in care nu intervine extenuarea , se mai pot face 3 serii de cate 10 flotari cu pauza de 120 secunde.

In lume sunt culturisti de top care stiu cum sa lucrezi muschii pectorali astfel incat sa ai eficienta maxima , totusi se confrunta si ei cu cresterea lenta a pectoralilor chiar daca poseda o structura genetica favorabila.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa lucrezi muschii pectorali
#1

Cum sa lucrezi muschii pectorali

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa slabesti fara diete?

Cum sa slabesti fara dietesi fara stress - eterna dilema a femeilor, dar si a barbatilor ce acorda o importanta tot mai mare, in ultimii ani, felului in care arata si se simt in pielea lor.

Cum sa scapi de burta: interim muschii abdomenului