Cum sa calculezi efortul in timpul antrenamentului?

Cum sa calculezi efortul in timpul antrenamentului?

Daca te-ai decis recent sa duci o viata sanatoasa, atunci este bine de stiut ca nu trebuie sa incepi cu nimic care sa te extenueze. Prea mult efort te poate extenua si iti poate face mai mult rau decat bine.

Un stil de viata sanatos este cautat de tot mai multe persoane in ziua de astazi. Totusi, acesta presupune o dozare corecta a efortului din timpul antenamentului, cat si un regim de alimentatie cat mai sanatos si echilibrat.

In acest articol noi iti dam cateva sfaturi cu privire la modul in care ar trebui sa-ti desfasori antrenamentele. Daca te intrebi cum sa calculezi efortul in timpul antrenamentului, atunci trebuie sa tii cont de indicatiile noastre. Sfatul 1: Tine cont de experienta anterioara. Experienta anterioara te poate ajuta sa afli care este predispozitia ta la efort. Daca pana acum nu te-ai antrenat din greu, atunci nu ar trebui sa incepi din prima cu exercitii obositoare. Este bine sa lasi timp organismului sa se obisnuiasca cu noua forma de antrenament. Sfatul 2: Masoara-ti pulsul. Acesta este un indicator sigur pentru toti cei ce se intreaba cum sa calculezi efortul in timpul antrenamentului. Frecventa normala a pulsului este intre 60 si 100 de batai pe minut la adulti, si de 70-100 batai pe minut la copii. Tine cont de aceste valori si de faptul ca pulsul tau nu ar trebui sa depaseasca valoarea de 140 batai pe minute chiar si in timpul efortului intens. Sfatul 3: Incepe cu exercitii usoare. Exercitiile usoare iti permit sa creezi o rutina de antrenament extrem de eficace. Este recomandat sa ridici greutati care nu depasesc 5 kilograme si sa alergi aproximativ 10 minute pentru scopul de "a te incalzi". Daca simti durere in vreuna dintre regiunile corpului atunci cand faci exercitiile atunci apeleaza la indrumarile instructorului de fitness. Sfatul 4: Roaga un prieten sa te ajute. La intrebarea cum sa calculezi efortul in timpul antrenamentului este bine de stiut ca un prieten poate fi de mare ajutor. Acesta te poate ajuta in timpul exercitiilor fizice extenuante, iti poate oferi o sticla de apa atunci cand ai nevoie sau te poate indruma in legatura cu anumite exercitii. Este bine daca prietenul ales are ceva experienta in domeniul fitness-ului, intrucat efortul din timpul antrenamentului nu este atat de usor de calcult precum pare.

Daca iti doresti rezultate maxime si o rutina de antrenament eficienta, atunci este bine sa iti dozezi efortul cat mai bine. Tine cont de sfaturile noastre si cu siguranta vei reusi sa atingi obiectivele propuse.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa calculezi efortul
#1

Cum sa calculezi efortul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa scapi de burta: interim muschii abdomenului

Alimentatia de tip fast-food , mesele luate in graba , job-urile sedentare precum si iesirile foarte rare in mijlocul naturii sunt principalele cauze ale acumularilor inestetice de grasime de pe abdomen sau alte parti ale corpului.

Cum sa slabesti 1 kg pe saptamana fara regim (dieta) ?