Cum sa utiliza? i o oala sub presiune: sfaturi de exploatare

Cum sa utiliza? i o oala sub presiune: sfaturi de exploatare

Ca sa putem prepara alimente cum ar fi carnea de gaina sau legume care fierb mai greu, precum fasolea, putem folosi noutati din utilarea bucatariei. Cum sa utilizati o oala sub presiune, pentru o mancare de te lingi pe degete.

Cum sa utilizati o oala sub presiune, minunea din bucataria moderna. Un ajutor de care are nevoie fiecare familie, atat pentru timpul de utilizare, cat si pentru un gust mai bun al mancarii.

Oala minune care ne ajuta sa mancam mai repede.

Un ajutor important in prepararea mancarii, sunt robotii de bucatarie, cu tot felul de functii si oala sub presiune.

Cum sa utilizati o oala sub presiune si ce avantaje aveti in urma folosirii ei.

In primul rand aceasta oala nu scoate aburul unei oale clasice, datorita faptului ca are un capac care se inchide ermetic si elibereaza doar aburul in exces fata de presiunea care se creaza inauntru. Datorita acestei presiuni si a faptului ca apa se recircula, se mentine o temperatura constanta in crestere, care grabeste procesul de fierbere al carnii si legumelor, reducand astfel timpul de preparare.

Prin procesul foarte scazut de evaporare al apei, se mentine mare parte din cantitatea initiala, nemaifiind necesara adaugarea altei cantitati si un nou proces scurt de fierbere, pentru omogenizarea cantitatii de supa sau ciorba, pe care am planificat-o sa o preparam.

Procesul de folosire al oalei se deruleaza astfel: pentru inceput se pune apa dupa semnele indicatoare din interior de maxim, in functie de ce vrem sa preparam, bineaneles trebuie sa citim si prospectul primit impreuna cu produsul.

Asezam intai legumele si carnea care fierb mai greu, urmand ca la urma sa punem celelate, impreuna cu mirodeniile aferente retetei respective.

Se lasa sa dea apa in clocot, spumuind eficient in acest timp, pentru ca dupa ce punem capacul, este logic ca nu mai putem interveni si aspectul si gustul mancarii se schimba.

Dupa ce inchidem capacul ermetic, luam in considerare cat este ceasul si cat trebuie sa lasam sa fiarba, pentru ca nu trebuie sa depasim timpul decat cu o toleranta foarte mica, daca vrem sa respectam reteta si ca exemplu, carnea de pasare sa nu cada carnea de pe oase, nemaiputand astfel sa o folosim pentru alte retete de felul doi.

Dupa ce luam oala de pe foc, o tinem sub jet de apa rece asupra capacului si eliberam dispozitivul de pe capac pentru presiune. Tinem oala pana se produce un sunet care ne arata ca nu mai este acea presiune, dupa care putem sa deschidem capacul si sa folosim in continuare oala, pentru a mai adauga in functie de preferinte paste fainoase si verdeata, urmand ca sa mai fierbem putin in mod normal.

Acest ajutor ne poate salva si in momentele cand avem timpul limitat sau cand cineva din familie este racit si ii trebuie o supa proaspata. Cum sa utilizati o oala sub presiune este o intrebare necesara.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa utiliza? i o oala sub presiune
#1

cum sa utiliza? i o oala sub presiune

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa alegi un copiator cu un buget redus?

Alegerea copiatorului, desi pare una din misiunile imposibile, este totusi o treaba usoara daca se va tine seama de necesitati si buget. Deci, cum sa alegi un copiator cu buget redus?

Cum sa alegi un copiator cu un buget redus?