Cum sa alegi un aparat de aer conditionat pentru acasa?

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat pentru acasa?

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat cand exista atat de multe optiuni pe piata? Si de unde stim care este cel mai eficient pentru nevoile noastre? Alegerea aerului conditionat pentru acasa nu este deloc un proces complicat.

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat - o problema destul de comuna printre persoanele care nu sunt pasionate de tehnologie. Din fericire, exista o lista specifica de lucruri ce trebuiesc urmarite inainte de cumparare.

Inainte de a descoperi cum sa alegi un aparat de aer conditionat, este necesara stabilirea bugetului. Pornind de la 1.0 de RON, preturile pentru un aparat de aer conditionat cresc, in functie de optiunile sale, de brand, de locul cumpararii, de durata de viata sau de necesitatea montarii. Potrivirea aparatului cu incaparerea unde el va sta este un aspect foarte important. Daca aparatul este prea mult, nu va raci aerul, si daca este prea mare, va racori atmosfera atat de repede inicat termostatul va inchide aparatul inainte ca el sa scada nivelul umiditatii din aer. Rezultatul este o camera rece, cu un aer umed si neplacut. Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont cand vrei sa stii cum sa alegi un aparat de aer conditionat este problema consumului de energie. Fiecare producator este obligat sa mentioneze clasa energetica a produselor vandute. Produsele din clasa "A" au cel mai optim consum de energie si sunt cele mai convenabile in acest sens. Costurile de mentenanta ridica si ele o problema importanta. Aparatele de aer conditionat au si ele nevoie de o revizie tehnica periodica. In fond, ele se ocupa de aerul pe care il respiri in propria ta casa. Va fi necesara si o schimbare a filtrelor de aer. Acest filtre pot fi destul de costisitoare daca optam pentru aparate de aer conditionat care au filtre organice. Nivelul de zgomot este si el foarte important. Daca aparatul va sta intr-o camera des locuita, atunci un aparat silentios este absolut necesar. Aceeasi regula este valabila si daca aparatul va sta in camera copilului, care are nevoie de liniste pentru a se odihni. Caracteristicile sunt si ele importante atunci cand alegem un aparat de aer conditionat. Exista aparate care inclus termostat integrat si chiar proprietati de autocuratare. Se pot gasi si aparate cu functie de dezumidificare a aerului sau cu sensori care detecteaza prezenta umana si pornesc sau opresc aerul automat.

Indiferent de modelul de aer conditionat ales si de functiile suplimentare ale acestuia, partea de mentenanta este foarte importanta, fie ca apelam la un specialist pentru revizie sau ne curatam singuri filtrele de aer.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa alegi un aparat de aer conditionat
#1

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa alegi ochelari de soare: criteria de calitate

Vara se apropie cu pasi grabiti! Cati dintre noi ne-am pregatit ochelarii pentru sezonul calduros? Cu siguranta nu foarte multi! Haideti sa aflamcum sa ne alegem ochelarii de soare potriviti pentru fiecare dintre noi!

Cum sa alegi ochelari de soare: criteria de calitate