Cum sa alegi ochelari de soare: criteria de calitate

Cum sa alegi ochelari de soare: criteria de calitate

Vara se apropie cu pasi grabiti! Cati dintre noi ne-am pregatit ochelarii pentru sezonul calduros? Cu siguranta nu foarte multi! Haideti sa aflamcum sa ne alegem ochelarii de soare potriviti pentru fiecare dintre noi!

Ochelarii nu sunt un simplu accesoriu menit sa iti infrumuseteze imaginea sau sa ascunda noaptea grea pe care am avut-o. Ochelarii de soare sunt, in primul rand, un mod estetic de protectie impotriva razelor soarelui.

Multa lume are impresia ca ochelarii de soare sunt doar un moft sau un accesoriu inutil. Si totusi, acestia joaca un rol important in sanatatea noastra pe termen lung. Iata cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand nealegem ochelarii de soare:

Forma fetei. Nu este acelasi lucru daca avem fata rotunda, ovala, patratoasa, alungita sau in forma de inima. Trebuie alesi ochelarii de soare care au un design adecvat trasaturilor noastre pentru a nu risca altfel sa cadem in domeniul caraghiosului.

Normativele. Marcajul CE nu trebuie sa lipseasca de pe ochelari, el trebuie sa fie amplasat la loc vizibil, dar nu prin intermediul unei folii adezive, ci direct pe lentilele de soare. Marcajul confirma calitatea produsului si identitatea producatorului.

Tipul de activitate la care sunt folositi. Ski, bike, pescuit, plaja sau condus, oricare dintre aceste activitati necesita purtarea unui anumit model de ochelari. Trebuie sa ne informam si sa ne orientam strict spre alegerea ochelarilor potriviti activitatilor noastre.

Calitatea si materialul lentilelor. Trebuie sa alegem ochelarii de soare care au doar lentile organice de foarte buna calitate sau lentile de sticla ce ofera o claritate excelenta si rezista la zgarieturi. Putem opta si pentru lentile antireflex, fotocromatice sau polarizate care ofera protectie UV de 100%.

Materialul ramei. Acesta este un factor foarte important privind costul si durabilitatea produsului. Majoritatea ochelarilor cu pret mic folosesc rame de plastic, in timp ce ochelarii de marca folosesc rame din aliaje metalice speciale sau din material acrilic usor si rezistent.

Pentru ca sunt atat de multe aspecte de luat in considerare, nu putem spune ca exista o pereche de ochelari care sa satisfaca cerintele de confort si rezistenta in orice situatie. Alegerea ochelarilor de soare depinde mult de tipul activitatilor intreprinse si mediile in care acestia sunt expusi.

Important de retinut faptul ca achizitionarea ochelarilor trebuie facuta doar din centre specializate. Este recomandat sa nu ne zgarcim cand nealegem ochelarii, sa nu riscam sa cumparam ochelari realizati din materiale indoielnice.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa alegi ochelari de soare
#1

Cum sa alegi ochelari de soare

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat pentru acasa?

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat cand exista atat de multe optiuni pe piata? Si de unde stim care este cel mai eficient pentru nevoile noastre? Alegerea aerului conditionat pentru acasa nu este deloc un proces complicat.

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat pentru acasa?