Cum sa faci o bratara din perle?

Cum sa faci o bratara din perle?

Cunoscand pasii de baza cum sa faci o bratara, de aici imaginatia poate zburda absolut libera folosind diverse culori, mariale de orice fel, tehnici, texturi, pietre ori cristale.

O bratara de perle este la fel ca muzica buna, ever green, mereu la moda, seducatoare, magica, mereu un simbol al feminitatii, mereu discreta, dar atrage atentia asemenea unui magnet.

Bratarile sunt accesorii extrem de simplu de realizat si nelipsite de la maini. In cele ce urmeaza vom afla impreuna

cum sa faci o bratara din perle

! Inainte de toate sa vedem care sunt matrialele necesare pentru acest minunat proiect.

Fir Accuflex sau tiger tail 25 centimetri;

Terminatii bratara/colier 2 bucati;

Zale 2 bucata;

Perle;

Cleste bent nose plieres sau chain pliers (varf curbat sau drept) , cleste cu varf rotund;

Inchizatoare;

Aproximativ 3 centimetri de lantisor cu za mica;

Un ac cu cap plat.

La unul din capetele firului se va monta cu ajutorul clestelui terminatia de bratara/colier pentru ca perlutele sa nu cada pe aceasta de pe fir, apoi se vor insira perlele pana la aproximativ 18 centimetri. Aici depinde de grosimea incheieturii mainii. Numarul de perle depinde in mod direct de dimensiunea si forma acestora, dar ca exemplu daca perlutele au diametrul de 0,6 milimetri, atunci sunt necesare 30 de bucati.

Dupa ce s-au adaugat perlutele se va introduce capatul liber al firului prin cea de a doua terminatie si se va sigila. Surplusul de fir poate fi taiat cat mai aproape de terminatie cu ajutorul unei forfecute. Cu ajutorul clestelui se va deschide prima za si se vor prinde pe ea terminatia de bratara/colier si zaua inchizatorii, apoi se va inchide zaua, tot cu ajutorul clestelui. Se introduce prin o perluta acul cu cap plat si la celalalt capat se va face o bucla cu ajutorul clestelui rotund, bucla prin care se va rinde un capat al lantisorului.

De capatul cu liber al bratarii se va prinde capatul liber al lantisorului cu ajutorul celei de a doua zale.

Astfel am obtinut o frumoasa bratara din perle!

Cum sa faci o bratara din perle elastica? Este chiar mai simpla decat prima varianta!

Este nevoie de un elastic special de bratari, superglue, cord si perle. Se va masura incheietura mainii si se va taia elasticul cu 1 centimetru mai lung. Un capat al elasticului se va prinde in cord pentru a asigura perlutele. Se vor insira perlutele, apoi se prind capetele elasticului intr-un nod sigilat cu o picatura de superglue si se ascunde nodul in perlute.

Acum ca nu mai este un secret cum sa faci o bratara cu siguranta ca se va da frau liber imaginatiei si se vor experimenta multe modele, culori si materiale gata de a accesoriza orice tinuta.

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Din păcate, în această secțiune, nu există articole