Cum facem un aparat de depistat metalele: instructiuni

Cum facem un aparat de depistat metalele: instructiuni

Localizarea zonelor cu comori îngropate se pot face cu biodetectia şi detectoare de metale. Pentru a avea certitudinea că am stabilit locaţia corecta a unei comori ingropate este nevoie de utilizarea unui detector de metale.

Dacă am deschis acest articol cu siguranţă suntem interesaţi cum facem un aparat de depistat metalele care ne va elucida cu siguranţă dacă în curtea bunicii se află cu adevărat o comoară.

Cu siguranţă domeniul comorilor ascunse a captat atenţia multor iubitori de istorie şi de aventură de aceea în prezentul articol vom afla cum facem un aparat de depistat metalele preţioase. Dectoarele de metale sunt dispozitive electronice ce au rolul de a detecta şi a semnaliza obiectele metalice aflate în raza lor de acţiune. Acest detector de metale ne va ajuta să găsim obiecte suficient de mari şi cu permeabilitate magnetică ridicata. Detectorul nu este potrivit pentru descoperirea monezilor îngropate, pentru care nu este suficient de puternic. Obiectele mai fanteziste, cum sunt bombele sau comorile lăsate de piraţi, sunt însă localizate cu siguranţă. Acest detector se bazează pe o grilă de căutare cu două bobine concentrice. Bobina cu cât este mai mare cu atât este mai puternică, putând detecta mai fidel poziţia exactă a metalului identificat. Bobina exterioara are rolul de a genera un câmp electromagnetic care în momentul în care detectează un obiect magnetic îl încarcă iar acesta generează la rândul său un câmp electromagnetic de intensitate slabă ce este în antifază cu campul generat de bobina exterioara. Acest câmp electromagnetic este detectat de bobina interioară (bobina de receptie) . După ce am fixat cele două bobine pe suportul confecţionat (cel mai simplu este să tăien două cercur, unul mai mare iar celălalt mai mic, dintr-un placaj de lemn subţine) avem nevoie de un aparat de radio portabil de mici dimensiuni care să fie funcţional pe care îl vom folosi drept receptor al câmpului magnetic generat de cele două bobine. Vom conecta la aparatul de radio cele două capete de sârmă corespunzătoare celor două bobine şi vom fixa radioul pe frecvenţa AM. Cele două cercuri bobinate şi ataşate în mod concentric împreună cu aparatul de radio pe post de receptor le vom aranja pe o tijă de plastic sau de lemn în aşa fel încât să rămână spaţiu suficient pentru montarea unui mâner ergonomic.

Dacă am parcurs articolul propus cu siguranţă am aflat cum facem un aparat de depistat metalele preţioase şi nu numai, aparat care cu siguranţă ne va ajuta să ne destindem şi a ne diversifica activitatea.

Veți avea nevoie de:
  • Cum facem un aparat de depistat metalele
#1

Cum facem un aparat de depistat metalele

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Diverse

Cei mai faimosi

Cum gasesti un numar de telefon al unei societati in Cartea de telefoane?

Multi dintre noi au nevoie din cand in cand sa intre in contact cu o societate, in aceasta privinta cartea de telefoane fiind de mare ajutor. Totusi, pentru a o folosi corect, trebui mai intai sa-i intelegi principiul de functionare.

Cum gasesti un numar de telefon al unei societati in Cartea de telefoane?