Cum topim aurul si de ce avem nevoie pentru asta?

Cum topim aurul si de ce avem nevoie pentru asta?

Un total de 174 100 de tone de aur au fost exploatate în istoria omenirii, cantităţi care se află încă în posesia statelor lumii şi sunt controlate la nivel mare de un grup destul de restrâns de oameni. Noi ceilalţi ne bucurăm de strălucire.

Topirea aurului este utilă în special pentru turnarea de obiecte din aur sau turnarea de lingouri de aur provenite din resturi de aur. Pentru a vedea cum topim aurul trebuie în primul rând să obţinem echipamentul necesar.

Să ne facem bijutieri

Pentru a ne demonstra faptul că ştim cum topim aurul trebuie în primul şi în primul rând să ne asigurăm că metalul pe care vrem să îl topim este cu adevărat aur într-o concentraţie decentă. De cele mai multe ori bijuteriile mai conţin şi alte aliaje în proporţii semnificative, reducând astfel valoarea aurului pe care îl considerăm veritabil. Aurul este un element chimic cu simbolul Au și numărul atomic 79. Are în general culoarea galben metalic, este dens, moale, maleabil și ductil luminos, păstrându-şi proprietățile atunci când este expus la aer sau apă. Deoarece aurul se topește la aproximativ 1000 de grade Celsius, avem nevoie de un recipient care nu se va topi. În primul rând avem nevoie de un recipient din grafit pe care îl vom poziţiopna într-o zonă ignifugă. Pentru a reuşi experimentul propus avem nevoie de un arzător cu acetilenă a cărei ardere provoacă o temperatură extrem de ridicată. Mai avem nevoie de puţin praf de acid boric pe care îl vom presăra peste bucăţile de aur pe care dorim să le topim. Punem flacăra peste aur până când începe să se topească, mai adăugăm puţin praf de acid boric şi continuăm arderea până când aurul a devenit complet lichid. În tot acest proces este imperios necesar să purtăm ochelari de protecţie, să nu purtăm haine largi sau care să fie uşor inflamabile. Folosind un clește vom turna cu grijă aurul topit în lingotieră sau altă formă dorită. Matrița trebuie să fie dintr-un material similar cu cel ar recipientului în care am topit aurul. Dacă nu ați lucrat cu bijuterii, în special la topirea bijuteriilor și metalelor prețioase, atunci nu trebuie să folosiţi acest articol pentru a vă califica pentru această activitate. Mai întâi este de preferat să asistaţi un profesionist în astfel de activităţi pentru a vă scuti de eventualele surprize neplăcute ori unele erori pe care le puteţi face neavând experienţă în astfel de activităţi.

După citirea acestui articol cu siguranţă ştim cum topim aurul dar mai ales că acest procedeu implică dotări specifice şi cunoştinţe temeinice fără de care este absolut interzis să ne apucăm de treabă.

Veți avea nevoie de:
  • Cum topim aurul
#1

Cum topim aurul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Diverse

Cei mai faimosi

Cum afli un numar de telefon fara Cartea de telefoane?

Daca vrei sa afli un numar de telefon, atunci trebuie sa stii ca exista si alte metode inafara de traditionala carte de telefoane. In acest articol iti prezentam cele mai populare dintre ele.

Cum depistezi numarul propriu de telefon: sfaturi