Cum sa trimiti un colet: metode sigure

Cum sa trimiti un colet: metode sigure

Vrei să trimiți un colet celor dragi, sau vrei să vinzi ceva și cauți transportul sigur ? Nimic mai simplu, haideți să aflăm cum sa trimiti un colet rapid, sigur și ușor, fie din confortul casei noastre fie prin deplasarea la un oficiu.

Trimiterea bunurilor în regim național și internațional nu a fost niciodată mai sigură și facilă pentru toată lumea. Astăzi este foarte ușor să ambalezi și să trimiți un colet. Iată cum sa trimiti un colet !

Două metode de a trimite un colet

Fie că vrem să trimitem un colet celor dragi, fie că dorim să vindem ceva pe Internet și să trimitem bunul cumpărătorului, putem face această acțiune prin două metode principale. Iată cum sa trimiti un colet:

Prima metodă de a trimite un colet presupune folosirea serviciilor Poștei Române. Pentru a trimite un colet folosind această metodă este necesar să ambalăm bunul ce va urma a fi trimis în condiții optime (să-l așezăm în centrul cutiei și să umplem spațiile goale rămase cu bucăți de polistiren, hârtie sau folie protectoare - pentru a nu se mișca și pentru a absorbi orice impact ce-i poate provoca defecțiuni) . Ambalarea se face într-o cutie învelită cu hârtie albă pe care vom nota cu majuscule EXPEDITOR și DESTINATAR (nume, adresă) .

Ne vom prezenta cu coletul astfel ambalat la cel mai apropiat oficiul poștal și vom solicita trimiterea acestuia, vom completa un formular de expediere cu datele noastre și ale destinatarului (de ordinul datelor de identitate (nume, prenume) , de contact (număr de telefon) și adresă (județ, localitate, sector (dacă este cazul) , stradă, număr, bloc, apartament, cod poștal) ) și vom plăti taxa de expediere (8 lei pentru primul kilogram plus taxe adiționale pentru fiecare kilogram în plus) . În cazul vinderii unui produs, vom solicita expedierea cu ramburs și vom completa formularul specific. Cotletul va ajunge la destinație în 3-5 zile, iar banii ramburs în alte 3-5 zile.

În cea de-a doua metodă vom afla cum sa trimiti un colet folosind serviciilor oferite de firmele particulare de curierat (ca de exemplu Fan Curier) . Această metodă este mult mai simplă, tot ce avem de făcut este să accesăm site-ul firmei (în cazul nostru www. fancurier. ro) și să alegem comanda on-line, vom oferi datele solicitate (expeditor, nume, telefon, e-mail, greutatea coletului) și în maximum o zi ne va vizita un curier pentru a ridica coletul, cu acesta vom discuta dacă este vorba de ramburs, locul destinației și îi vom plăti taxa de expediere (15 lei pe kilogram plus taxa adițională pentru fiecare kilogram în plus) . Coletul va ajunge la destinație în maximum 2 zile, iar banii ramburs în tot atât timp.

Așadar, știind cum a trimiti un colet, expedierea și primirea coletelor sunt tot mai simple, iar siguranța, rapiditatea de expediere și ușurința acestui act este asigurată de instituțile specifice.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa trimiti un colet
#1

Cum sa trimiti un colet

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa castigi bani pe SAMP: sfaturi si recomandari

SAMP, sau San Andreas MultiPlayer este varianta multiplayer a celebrului joc Grand Theft Auto San Andreas. El imită viața reală, află cum sa castigi bani pe SAMP într-un mod rapid și simplu !

Cum sa trimiti bani in alt oras ?