Cum sa creezi un blog: pasi simpli pentru incepatori

Cum sa creezi un blog: pasi simpli pentru incepatori

Cum sa creezi un blog fara experienta in domeniul IT? Din fericire, un blog nu se bazeaza pe cunostinte de tehnologie, ci pe experienta unei persoane intr-un domeniu sau pe dorinta de a comunica niste idei intregii lumi.

Cand doresti sa afli cum sa creezi un blog, trebuie sa stii ca orice blog de succes are nevoie de o mica investitie. Din fericire, sunt doar cateva zeci de dolari pe an, iar eforturile pot fi rasplatite pe masura.

Cum sa creezi un blog pe o piata aparent saturata de subiecte si opinii? Opinia fiecarui om este diferita, si doar pentru ca exista 10 bloguri de marketing de succes, nu inseamna ca numarul 11 nu mai are loc. Primul pas este gasirea unui subiect de interes. Poate fi orice, de la medicina si pana la cresterea copiilor. Daca persoana care isi face un blog este realmente interesata de subiect, atunci ii va fi mult mai usor sa scrie. Este simplu sa creezi un blog atunci cand ai un anumit nivel de expertiza intr-un domeniu. Automat, informatiile de pe blog capata credibilitate mai mare atunci cand vin din partea unui specialist. Pasul urmator este alegerea platformei. Majoritatea blogurilor de pe internet folosesc platforma Wordpress, downloadata de peste 72 de milioane de ori. WordPress este o solutie populara la nivel global, ei oferind diferite teme pentru site, o interfata usor de inteles si utilizat si chiar posibilitatea adaugarii diferitelor functionalitati (numite pluginuri) pentru a imbunatati calitatea blogului. Site-uri precum blogger. com, ofera posibilitatea crearii unui blog gratuit. Dar "gratis" nu inseamna mereu "bun". Cu un blog gratuit, nu poti avea propriul tau domeniu. De asemenea, nu prea ai acces la plugiuni calitative si nici la multe teme gratuite, ceea ce face ca blogul sa para o copie la indigo si devine foarte plictisitor. De asemenea, persoanele care isi fac un blog pe o platforma gratuita, nu prea au control asupra blogului. Continutul este postat pe un alt site unde cel care scrie nu este "proprietarul" de drept. Daca moderatorii decid ca parti din continut nu sunt compatibile cu politica siteului, textul si blogul poate fi sters chiar fara un avertisment. Cei care platesc pentru un blog, trebuie sa aleaga un nume pentru domeniul lor. Este foarte important ca numele siteului sa fie original, usor de retinut si sa atraga atentia. Un nume foarte lung este usor de uitat. De asemenea, un domeniu care include numele autorului, nu vorbeste de la sine despre tema sa.

Este important sa stii cum sa creezi un blog, mai ales daca vrei sa faci bani din asta. Blogurile gratuite nu ofera posibilitatea de a castiga bani, asa cum o ofera cele cu un domeniu platit.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa creezi un blog
#1

Cum sa creezi un blog

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum calculezi taxele vamale?

Vrei să afli cum calculezi taxele vamale? Ai ajuns în locul potrivit! Citind articolul, vei afla în pași simpli ce trebuie făcut pentru a se putea calcula taxele vamale ușor și rapid, de oricâte ori ai nevoie. În plus se pot calcula și online!

Cum pastram documentele: arhivarea acestora