Cum sa achizitionezi actiuni ale unei companii

Cum sa achizitionezi actiuni ale unei companii

Vrem sa devenim patroni, daca inca nu suntem? Cum facem acest lucru? Cum sa achizitionezi actiuni, daca nu avem deschisa deja o firma sau timpul pana la intrarea acesteia pe piata ar dura prea mult fata de asteptarile noastre.

Cum sa achizitionezi actiuni la o companie care corespunde aspiratiilor noastre. Putem sa o facem in mod direct, prin negocieri sau daca este listata la bursa prin cumparare unui pachet de actiuni.

Cum sa fac parte din conducerea unei firme sau sa fiu actionarul majoritar?

Daca avem bani si vrem sa ne implicam intr-o activitate comerciala in orice domeniu, trebuie sa urmam una din cele 2 cai: sa ne creem propria firma sau sa cumparam actiuni de la una deja existenta pe piata. Crearea unei firme acum, nu mai presupune o perioada de pana la o luna pentru definitivarea tuturor formalitatilor de infiintare, dar cel mai lung timp, va fi pentru convingerea viitorilor clienti, ca noi le oferim ori un produs nou sau unul similar cu concurenta , dar la care mai adugam imbunatatiri si in acelasi timp mai scadem si pretul fata de ei. Acest lucru se va produce, dupa o perioada mai mare sau mai mica, in functie de raspunsul clientilor la oferta facuta. Cu banii pentru aceasta investitie, putem sa intram in actionariatul unei firme, pe care sa o influentam, sa ne puna in valoare conceptele, cu ajutorul carora sa putem acapara pentru inceput, un segment mai mare de piata fata de nivelul la care era, pana la preluare sau transformare In continuare in functie de influenta din cadrul firmei, putem negocia preluarea unui mai mare procent de actiuni, care sa ne consolideze pozitia in firma sau chiar sa ajungem actionar majoritar. Daca posibilitatile financiare o permit, putem sa majoram capitalul social in ce proportie dorim. O alta posibilitate este, aceea de a folosi bursa pentru achizitionarea actiunilor, daca firma respectiva este listata. In cazul acesta actionarul majoritar va afla cine este viitorul asociat abia dupa cumpararea actiunilor. Derularea viitoarelor achizitii, se poate face in acelasi mod, sau prin negociere directa. Fiecare din posibilitati are avantajele sau dezavantajele sale, in functie de actionarul sau actionarii care vand. Acestia ar putea fi de acord cu ceea ce vreti sa faceti pentru dezvoltarea firmei si preluarea altor actiuni sau nu. Ei ar putea sa vanda actiuni doar pentru a acumula fonduri necesare unor viitoare investitii sau sa isi vanda o parte din firma pentru a folosi banii in scop propriu.

Cum sa achizitionam actiuni, preferam prin bursa, ca sa nu mai stam sa negociem cu cineva pe care nu il cunoastem sau sa negociem, poate platim mai putin decat prin bursa si vedem ce sanse de colaborare viitoare sunt.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa achizitionezi actiuni
#1

Cum sa achizitionezi actiuni

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa faci bani la bursa?

Dupa cum ne arata viata si un vechi proverb, banii nu aduc fericirea, dar aduc linistea. Cum sa faci bani, pentru a fi mai linistit si poate sa iti asiguri o pensie decenta chiar daca nu este de la stat?

Cum sa devii brocker de asigurari: sfaturi pentru incepatori