Cum calculezi taxele vamale?

Cum calculezi taxele vamale?

Vrei să afli cum calculezi taxele vamale? Ai ajuns în locul potrivit! Citind articolul, vei afla în pași simpli ce trebuie făcut pentru a se putea calcula taxele vamale ușor și rapid, de oricâte ori ai nevoie. În plus se pot calcula și online!

Iată cum calculezi taxele vamale: coletele cu valoarea până la 45 euro sunt scutite și, în funcție de amabilitatea vameșului, sunt scutite și cele a căror valoare depășește 45 euro, dacă produsele sunt de uz personal, nu pentru revânzare.

Cum calculezi taxele vamale? Pentru colete mari se poate utiliza TARIC, instrumentul online, pentru absolut orice tip de produs, din (aproape) orice țară din lume. Iată cum trebuie să procedăm. După accesarea sistemului TARIC ( http: //ec. europa. eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap? Lang=RO ) , alegem țara de proveniență a pachetului și data de trimitere, apoi se apasă butonul „Taxe vamale”. Rubrica „codul TARIC” se poate lăsa necompletată, urmând a alege codul pentru produsul dorit din lista ce apare automat după apăsarea butonului. Adițional, exemplificând pentru persoană fizică, iată cum calculezi taxele vamale: coletele cu valoarea de până la 22 euro sunt scutite de vamă, cele cu valoarea cuprinsă între 22 și 45 de euro sunt vămuite, însă sunt scutite de taxele vamale. În acest sens se întocmește o declarație vamală însă destinatarul beneficiază de scutire de la plata taxelor. Coletele cu valoare mai mare de 45 de euro se vămuiesc și se plătește TVA plus taxele aferente. Și pentru acestea putem beneficia de scutire de taxe dacă în colet există produse cu valoare sub 45 euro, valoarea lor fiind scazută din valoarea totală a coletului. Dacă produsul sau produsele luate individual au valoarea mai mare de 45 euro, atunci se plătesc taxele vamale în plin. Dacă în colet sunt produse cu valorile de 0,0, respectiv 50 euro, suma este 90 euro. Din aceasta se scad 10+30=40 euro, iar taxele se plătesc doar pentru restul de 50 euro. Dacă este un singur produs cu valoarea 50 euro (sau mai multe dar toate cu valoarea individuală peste 45 euro) , nu mai beneficiem de scutirea de 45 euro. Dacă ai 10 produse cu valoarea de 5 euro fiecare, 10×5=50 euro, de aici ai 9×5=45 – acestea se scutesc, iar restul de 5 euro e taxa. De asemenea, textul legii poate fi găsit online, la următoarea adresă: http: //www. exmigrant. org/index. php? c=19

Cum calculezi taxele vamale pentru pachete mari? Putem calcula singuri ori putem folosi instrumentul TARIC, online, în funcție de categoria în care se încadrează produsele conținute în pachet, pentru calculul taxelor vamale.

Veți avea nevoie de:
  • Cum calculezi taxele
#1

Cum calculezi taxele

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa castigi la pariurile sportive: calea cinstita

Pariurile sportive sunt o modalitate foarte atractiva de a face bani, insa intrebarea care se ridica este cum sa castigi la pariurile sportive? Exista mai multe posibilitati matematice de a castiga atunci cand pariati.

Cum sa creezi un blog: pasi simpli pentru incepatori