Cum aflam daca o companie este in incapacitate de plata: metoda sigura

Cum aflam daca o companie este in incapacitate de plata: metoda sigura

De cate ori nu ai avut emotii pentru primirea unei plati? In aceasta perioada de recesiune tot mai multe firme intra in insolventa si sunt in incapacitate de plata. Afla cum poti sa te feresti de aceste companii!

Cum aflam daca o companie este in incapacitate de plata? Nu este deloc un lucru complicat si in plus exista mai multe variante prin care se pot obtine informatii esentiale despre statutul unei anumite firme.

O prima varianta simpla pentru a afla daca o companie este in incapacitate de plata este accesarea siteului Ministerului de Finante. Aici, la registrul contribuabililor, puteti verifica daca o anumita firma este inactiva si daca datoreaza bani catre bugetul de stat (impozit pe profit, impozii pe salarii) , catre CAS, catre somaj, catre sanatate, etc. Trebuie insa interpretate corect informatiile furnizate de site. Un indicator important este gradul de indatorare, calculat ca raportul dintre capitalurile proprii si capitalurile permanente. De asemenea, solvabilitatea generala este un factor cu ajutorul caruia se poate face o idee despre statutul unei companii. Acesta trebuie sa fie mai mare decat 1,2.

O a doua solutie este apelarea la serviciile unei banci. Este suficient sa aveti un cont la respectiva banca si sa achitati o taxa (in general foarte mica) pentru interogarea unei anumite firme in baza de date a Centralei Incidentelor de Plata. Consultarea acestei baze de date se poate face doar prin intermediul unei banci, accesul direct la aceste informatii fiind interzis atat persoanelor fizice cat si companiilor.

O alta metoda prin care se poate afla daca o companie este in incapacitate de plata este apelarea la Agentia Nationala de Administrare Fiscala. In principiu, pe pagina web a agentiei , dupa denumirea societatii, se poate verifica daca aceasta are datorii la bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale de sanatate.

Desigur, exista si varianta diverselor siteuri de pe internet. Acestea ofera diverse informatii financiare despre o firma, informatii cumulate din mai multe surse. Desigur, exista si riscul ca informatiile postate pe aceste siteuri sa nu fie reale sau sa nu fie actualizate lunar. Va recomandam aceasta varianta doar in cazul in care celalalte solutii prin care puteti afla daca o companie este in incapacitate de plata nu va sunt la indemana.

In concluzie, exista mai multe metode prin care puteti verifica daca o companie se afla in incapacitate de plata. Ramane sa alegeti voi varianta pe care o considerati cea mai eficienta si sa incepeti cautarea!

Veți avea nevoie de:
  • Cum aflam daca o companie este in incapacitate de plata
#1

Cum aflam daca o companie este in incapacitate de plata

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa trimiti bani in alt oras ?

Ai vrut să cumperi un produs din alt oraș și nu exista modalitatea de plată ramburs sau pur și simplu dorești să trimiți bani rudelor sau prietenilor ? Află cum sa trimiti bani simplu și ușor prin două metode sigure !

Cum sa castigi la pariurile sportive: reguli ale succesului