Cum se redacteaza un CV: sfaturile specialistilor

Cum se redacteaza un CV: sfaturile specialistilor

Dorinta oamenilor de a sti cum se redacteaza un CV a pornit de la batalia acerba de pe piata muncii. Cand exista un post ravnit de mai multe persoane, CV-ul este primul pas decisiv care ajuta o companie sa-si aleaga candidatul perfect.

Inainte de descoperi cum se redacteaza un CV, este important sa luam in considerare faptul ca multe companii angajatoare, accepta in prezent numai CV-uri in formatul european, numit Europass.

Pentru a sti cum se redacteaza un CV, trebuie sa aflam ce contine aceasta carte de vizita a candidatului. CV-ul trebuie sa inceapa cu datele de contact ale persoanei care isi doreste postul. Aceste date trebuiesc scoase in fata pentru ca angajatorul sa aiba la indemana datele necesare pentru stabilirea unui posibil interviu. Educatia joaca un rol important in redactarea CV-ului. Multe persoane comit greseala de a trece toate institutiile de invatamant prin care au trecut cand, in realitate, ultimele doua forme de invatamant absolvite sunt suficiente. In prezent, foarte multi angajatori pun accent pe activitatile suplimentare pe care o persoana le-a avut in timpul studiilor. Persoanele care au fost implicate in diferite activitati de voluntariat trebuie sa sublinieze acest lucru in CV-ul lor. Cine a fost voluntar, are din start un avantaj, deoarece voluntarii sunt, in general, persoane cu initiativa si spirit de echipa. CV-ul nu ar trebui sa fie mai lung de doua pagini si orice candidat trebuie sa fie constient de faptul ca angajatorul nu va citi fiecare cuvant din CV, ci va parcurge textul pe diagonala. Cum se redacteaza un CV atunci cand exista multa informatie de trecut? O alta greseala comuna este aceea de a presupune ca daca o persoana a avut multe locuri de munca, este un avantaj care denota multa experienta. In realitate, lucrurile sunt exact invers: o persoana care a avut multe joburi in cadrul multor companii va avea statornicia chestionabila. Este aceasta persoana capabila de a lucra pentru o companie o perioada mai lunga de timp? De ce acest candidat a schimbat atat de multe locuri de munca pana in prezent. De aceea, in redactarea CV-ului, este bine ca un candidat sa se concentreze fie pe cele mai recente locuri de munca, fie pe cele care i-au oferit o experienta relevanta pentru industria unde isi doreste sa lucreze in prezent.

In CV, trebuiesc evitate frazele lungi, greoaie si folosirea unor termeni de specialitate pe care nu orice angajator le-ar putea intelege. De retinut: scopul CV-ului este acela de o obtine un interviu!

Veți avea nevoie de:
  • cum se redacteaza un CV
#1

cum se redacteaza un CV

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa-ti gasesti seriviciu pe internet?

Experiența și promovarea în plan profesional presupune munca prestată la un loc de muncă. Găsirea unui angajator serios este tot mai dificilă, internetul oferă multe joburi, vom afla cum sa-ti gasesti serviciu on-line.

Cum sa scrii un CV in format European: sfaturi privind formatarea