Cum sa scrii un CV in format European: sfaturi privind formatarea

Cum sa scrii un CV in format European: sfaturi privind formatarea

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană și, implicit, cu apropierea României de vestici, angajatorii solocită angajaților pentru recrutare completarea unui CV european. Află cum sa scrii un CV in format european !

Curriculum vitae sau CV-ul este un document ce ne prezintă întreaga noastră viață în cadrul societății (cu precădere pe cea profesională) , iată cum sa scrii un CV in format european.

Completarea unui CV europass

Tot mai multe companii solicită angajaților deținerea unui CV în conformitate cu normele și cerințele Uniunii Europene, fapt ce a creat, la nivel european, un tipar de CV. Iată cum sa scrii un CV in format european:

În primul rând, pentru a avea un CV european, trebuie să descărcăm tiparul prestabilit de pe Internet, tastând cuvintele download CV Europass România și alegând formatul Word.

În al doilea rând, după descărcarea tiparului, acesta trebuie completat cu datele noastre personale, astfel: în prima parte a lui ni se vor solicita date de contact și de identitate (nume, prenume, data nașterii, telefon, fix, e-mail și, eventual, o poză recentă) le vom completa și vom trece la următoarea etapă, cea a studilor (unde vom trece perioada de studii, numele instituției și, eventual, calificarea dobândită, se vor trece toți anii de studii de la liceu în sus) , apoi vom trece la următoarea etapă, cea legată de experiență profesională (unde în ordine cronologică, de la cel mai recent post ocupat, vom scrie perioada de muncă, postul ocupat, instituția în cadrul căreia am activat și rolul nostru în cadrul acesteia) .

După completarea datelor profesionale, vom trece la etapa abilităților lingvistice (unde vom scrie limbile străine cunoscute și nivelul la care suntem, unde C2 este cel mai ridicat grad, iar A1 cel mai slab) , limba maternă (vom completa cu limba vorbită nativ) , diplome și certificate obținute, hobby-uri și abilități obținute de-a lungul vieții (legate de caracter și personalitate: seriozitate, perseverență, sociabilitate, etc. ) .

După completarea tuturor task-uri și după ce am aflat cum sa scrii un CV in format european, în funcție de angajator și metoda sa de recrutare fie vom distribui CV-ul pe e-mail, fie îl vom printa (nu este neapărat necesar să fie color, dar obligatoriu să fie foarte clar) și ne vom prezenta cu el la sediul firmei alese.

Așadar, știind cum sa scrii un CV in format european, poți prezenta activitatea și experiența în mediul profesional pentru a fi recrutat într-o companie aleasă în prealabil de tine.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa scrii un CV in format european
#1

Cum sa scrii un CV in format european

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum se redacteaza un CV: sfaturile specialistilor

Dorinta oamenilor de a sti cum se redacteaza un CV a pornit de la batalia acerba de pe piata muncii. Cand exista un post ravnit de mai multe persoane, CV-ul este primul pas decisiv care ajuta o companie sa-si aleaga candidatul perfect.

Cum sa-ti gasesti seriviciu pe internet?