Pentru fotografii incepatori: Cum sa faci fotografii artistice?

Pentru fotografii incepatori: Cum sa faci fotografii artistice?

Fotografia este un domeniu lucrativ si multi profesionisti din lumea intreaga castiga bani frumosi din aceasta arta. Afla cum sa faci fotografii artistice pentru a-ti perfectiona tehnica!

Cum sa faci fotografii artistice chiar daca nu ai experienta? Sfaturile de mai jos sunt utile pentru orice fotograf incepator care este fascinant de arta fotografiei si doreste sa se perfectioneze in domeniu.

Te-ai intrebat vreodata cum sa faci fotografii artistice? Pe langa talent, este nevoie si de stapanirea anumitor cunostinte in domeniu, dar si de un aparat bun.

Cum sa faci fotografii artistice daca ai un simplu aparat DSLR?

Primul pas este sa tinem cont de regula treimii. Multi fotografi, inainte de a face o poza, se gandesc la compozitie. Folosind regula treimii, procesul devine mai simplu. Folosind obiectivul camerei, trebuie sa vizualizam o imagine impartita in 3 parti egale, atat de orizontala cat si pe verticala. Pentru a face o poza artistica, subiectul principal al pozei trebuie sa fie situat la unul din punctele de conexiune ale acestor linii virtuale.

Pentru a realiza fotografii artistice, trebuiesc cunoscuti termeni precum ISO, apertura sau viteza de declansare. Acestea 3 sunt elementele care determina expunerea unei imagini.

Stabilizarea camerei este o mare problema pentru o fotograf incepator. Majoritatea camerelor au deja un stabilizator de imagine integrat, dar daca lumina este slaba, sansele sunt ca el sa nu functioneze corect. Imaginile apar ncetosate atunci cand exista miscari nedorite, fie ale mainilor fotografului care face poze, fie a elementelor din poza. Ca o solutie, fotograful poate folosi blitz-ul (flash-ul) aparatului sau poate achizitiona un trepied pentru a asigura stabilitatea camerei.

In cele din urma, practica este cea mai importanta. Pentru a realiza fotografii artistice, foograful trebuie sa aiba camera foto asupra lui aproape tot timpul. El trebuie sa experimenteze, facand poze in toate momentele zilei, pentru a se obisnui cu modul in care camera sa functioneaza in diferite scenarii de lumina. Pozele facuta in lumina slaba sunt o adevarata provocare pentru cei care doresc sa devina fotografi profesionisti.

De asemenea, un fotograf bun isi cunoaste camera, deci o lectura a manualului de utilizare este bine-venita in orice situatie.

Pentru a realiza fotografii cu adevarat impresionante, un fotograf nu trebuie sa ezite sa se "joace" cu softurile de editare. Efectele speciale si optiunile unui astfel de soft duc la fotografii impresionante!

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci fotografii artistice
#1

Cum sa faci fotografii artistice

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum calculam IQ: metode moderne

IQ (intelligence quotient) sau CI (coeficientul de inteligenta) ne informeaza asupra capacitatilor noastre intelectuale. Cum calculam IQ? Care este media? Iata raspunsurile.

Cum sa completezi o foaie de parcurs: recomandarile celor experimentati