Cum sa completezi o foaie de parcurs: recomandarile celor experimentati

Cum sa completezi o foaie de parcurs: recomandarile celor experimentati

Cum sa completezi o foaie de parcus avand in vedere indeplinirea tehnico-operativa a deplasarii in exercitarea unei functii de serviciu este o justificare a faptului ca autovehiculele sunt utilizate in scopul activitatii economice.

Cum sa completezi o foaie de parcurs in acord cu legislatia in vigoare necesita o analiza a prevederilor din Codul Fiscal si completarea tuturor informatiilor solicitate pentru fiecare deplasare.

Foile de parcurs trebuie sa cuprinda o serie de informatii detaliate, cum sunt kilometri parcursi pentru fiecare autovehicul in parte, ruta de deplasare, scopul si locul deplasarii, categoria de vehicul folosit cu mentinerea unei legaturi intre numarul de kilomentri parcursi pe fiercare ruta si kilometrajul masinii. Cum sa completezi o foaie de parcurs necesita instructiuni clare transmise de responsabilul cu evidenta parcului auto. Aceste foi de parcurs se intocmesc zilnic de fiecare sofer care trebuie sa exercite o actiune de lucru in deplasare, se semneaza de director, se pastreaza de catre sofer pe toata perioada deplasarii si apoi se arhiveaza de catre administratorul parcului auto. Instructiuni cum sa completezi o foaie de parcurs cu toate informatiile care influenteaza regimul de deducere a carburantului. Crearea unei noi foi de parcurs incepe cu introducerea numarului cronologic, data, numele persoanei care s-a deplasat, automobilul folosit, combustibil existent in rezervor daca este cazul, combustibil consumat in deplasare, kilometraj la plecare, kilomentraj la sosire, informatii despre cantitatea si valoarea alimentarii cu carburanti acolo unde este cazul, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs, informatii privind rutele de deplasare: ziua plecarii, ziua sosirii, scopul, locul deplasarii, si alte mentiuni. Pentru deducerea cheltuielilor compania trebuie sa dovedeasca ca sunt indeplinite conditiile legale pentru acordare, prin detinerea si prezentarea documententelor arhivate in incinta societatii: foaie de parcurs, delegatie, factura de consum, nota de comanda sau altele prevazute in legislatie si in functie de domeniul de activitate al firmei. Foaia de parcurs reprezinta si un mod de a controla abaterile de la deplasare efectuate de angajati in scop personal.

Cum sa completezi o foaie de parcurs urmareste o abordare minutioasa a inscrierilor si a mentiunilor care sunt necesare in acord cu legislatia, astfel incat sa se evite problemele aparute ca urmare a unui control in deplasare.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa completezi o foaie de parcurs
#1

Cum sa completezi o foaie de parcurs

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Pentru fotografii incepatori: Cum sa faci fotografii artistice?

Fotografia este un domeniu lucrativ si multi profesionisti din lumea intreaga castiga bani frumosi din aceasta arta. Afla cum sa faci fotografii artistice pentru a-ti perfectiona tehnica!

Cum sa canti la orga: ghid pentru incepatori