Cum sa canti la orga: ghid pentru incepatori

Cum sa canti la orga: ghid pentru incepatori

Nu cred ca exista om care sa nu fie fascinat de acordurile marilor virtuozi ai instrumentelor cu clape. Talentul de a sti cum sa canti la orga , pian sau acordeon este o calitate care-ti va aduce o multime de admiratori si prieteni.

Supranumita ”regina instrumentelor muzicale” , orga are o istorie de sute de ani fiind parte distincta a marilor catedrale ale Bisericii Catolice din toata lumea , sunetele sale divine auzindu-se in timpul ceremonialului religios.

Inca de la bun inceput trebuie sa stii ca nu vei invata cum sa canti la orga datorita acestui articol dar vei afla cateva sfaturi despre primii pasi care pot fi facuti in ceea ce priveste initierea in tainele cantatului la acest magnific instrument. In primul rand familiarizeaza-te cu claviatura , exista numai 12 note de baza grupate in game , clapele albe fac parte din gama ”Do Major” iar clapele negre se numesc ”diez” sau ”bemol”. Cred ca ai invatat despre elementele de baza , inclusiv despre cheia sol si pozitionarea notelor pe portativ din orele de muzica facute in invatamantul gimnazial. Astfel ca poti gasi diverse partituri pe Internet pe care sa le tiparesti cu imprimanta si apoi sa incerci sa canti (apesi in ordine fiecare clapa corespunzatoare notei de pe partitura) . E nevoie de multa rabdare dar fara ea nu vei reusi niciodata. Imediat ce te obisnuiesti cu sunetele , poti incerca sa canti dupa ureche adica sa-ti amintesti o melodie care-ti place (iti vine sa o fredonezi) si sa incerci sa o transpui in realitate cu ajutorul clapelor de la orga. Mai poti face un exercitiu cu ajutorul YouTube , iti alegi o melodie preferata , asculti zece secunde din ea apoi pui pauza la videoclip si incerci chiar tu , la orga , sa redai linia sonora abia ascultata. Sigur nu-ti va iesi din prima dar exersand continuu , la un moment dat vei reusi. Atunci vei incerca o satisfactie majora care te va face sa exersezi si mai mult. Mai poti invata arta solfegiului , adica arta cantatului din voce dupa note , aceste note de baza ale solfegiului fiind : do, re, mi, fa, sol, la, si, do corespunzatoare unui set de clape albe (o gama) . Canta pe claviatura aceasta gama iar pentru fiecare nota din clapa apasata incearca sa canti urmatoarea nota cu vocea. Iar n-o sa-ti iasa din prima dar vei reusi intr-un final. Incearca si scara muzicala ce contine si clapele negre(cele cu #) : do, do#, re, re#, mi, fa, fa#, sol, sol#, la, la#, si, do si vezi cum suna. O alta metoda despre cum sa canti la orga este exersarea intervalelor , in loc sa canti do-re-mi incearca alte combinatii , noteaza-le , canta cu vocea apoi verifica daca seamana cu sunetul clapelor. Cam asta ar fi , rabdare , mult exercitiu si un profesor bun.

Sa nu crezi ca poti invata cum sa canti la orga intr-un interval de timp foarte scurt , chiar si genialii compozitori Beethoven , Mozart sau Chopin au ajuns in varf numai printr-o munca sustinuta , exersand zilnic ore in sir.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa canti la orga
#1

Cum sa canti la orga

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa completezi o foaie de parcurs: recomandarile celor experimentati

Cum sa completezi o foaie de parcus avand in vedere indeplinirea tehnico-operativa a deplasarii in exercitarea unei functii de serviciu este o justificare a faptului ca autovehiculele sunt utilizate in scopul activitatii economice.

Cum calculam IQ: metode moderne