Cum sa scrii o lucrare de diploma : indrumar metodic

Cum sa scrii o lucrare de diploma : indrumar metodic

Am terminat facultatea sau masterul. Cum sa scrii o lucrare de diploma pe care o vei sustine ca un ultim si cel mai important examen. In acelasi timp trebuie sa fie examenul de inceput de cariera .

Cum sa scrii o lucrare de diploma, este incununarea eforturilor noastre pentru anii de studiu, in care ne-am straduit sa acumulam cat mai multe cunostinte, din domeniul in care vrem sa activam.

Diploma obtinuta prin efortul personal este recunoasterea valorii noastre.

Pentru a ajunge sa o obtinem mai avem un singur pas. Cum il facem? Cum sa scrii o lucrare de diploma. Este interesanta pentru ca noi ne-am ales-o dar trebuie ca noi sa aratam cum ne-am pregatit in toti acesti ani de studiu, prin elaborarea si redactarea ei.

Dupa alegerea temei, trebuie sa facem o prospectie, prin care culegem toate datele posibile atat din literatura de specialitate cat prin contactul cu persoane care lucreaza acum in domeniul respectiv. Vom incerca sa obtinem cat mai multe pareri autorizate despre experienta si nouatile care au aparut pana la momentul elaborarii. Pe pacursul creerii lucrarii se tine legatura cu profesorul coordonator pentru o buna structurare, un limbaj academic adecvat si completarile necesare, pentru o redactare cat mai aproape de asteptarile necesare intr-o astfel de situatie.

Ca orice lucrare aceasta trebuie sa aiba un titlu sugestiv pentru tema aleasa. Inca din acesta deja trebuie sa facem trimitere directa la ideea pe care trebuie sa o prezentam. Este necesar sa facem cunoscut faptul ca alegerea temei se incadreaza in aspiratiile celor care lucreaza in domeniu sau care studiaza fenomenul prezentat in mod stiintific de noi. Pe de alta parte vom prezenta propria apreciere cu privire la aspectul luat in discutie.

Recomandarea este ca sa discutam in aceasta parte despre propriile pareri, despre ce relateaza literatura de specialitate in legatura cu abordarile facute de oameni conscrati, de folosirea vocabularului cu termeni de specialitate. Pe langa partea teoretica trebuie sa inseram si o zona pentru exemple practice, respectiv in unele situatii calcule ale diverselor studii de caz.

In sectiunea practica facem si unele comentarii de situatie prin care punctam si concluziile aparute. Putem sa trecem rezultate anticipate din cadrul studiului efectuat pentru partea practica.

Trebuie sa intocmim o bibliografie, cu citatele diversilor oameni competenti din acel moment si anexele aferente.

Cum sa scrii o lucrare de diploma, este ultima ocazie de a ne arata noua si comisiei de examinare ca ne-am dorit dintotdeauna sa ne aducem contributia la imbunatatirea rezultatelor .

Cum sa scrii o lucrare de diploma, prin aceasta vom demonstra ca meritam aprecieri pozitive pentru nivelul de cunostinte la care am ajuns dupa anii de studiu in care am facut eforturi consistente.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa scrii o lucrare de diploma
#1

Cum sa scrii o lucrare de diploma

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana: instructiuni

Iti place zborul? Vrei sa conduci tu avionul, atunci angajeaza-te. Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana, o intrebare la care multi ar vrea un raspuns, dar nu toti il primesc.

Cum sa inva? ati limba engleza on-line: cautam impreuna resurse utile