Cum sa inveti mai rapid: imbunatatirea memoriei

Cum sa inveti mai rapid: imbunatatirea memoriei

Cum sa inveti mai rapid fara a suprasolicita organismul este o dorinta a fiecarui elev, student sau adult implicat intr-un proces in care nivelul de memorare este important pentru activitatea desfasurata.

Preocuparea cum sa inveti mai rapid apare atunci cand este necesar sa se proceseze un volum mare de informatii intr-un interval scurt de timp, iar insusirea acestora se desfasoara cu greutate.

Asupra procesului de invatare si retinere intervin mai multi factori importanti: mediul, alimentatia, stresul, gandurile negative si multe altele. Cum sa inveti mai rapid implica un mod de organizare al procesului alaturi de o alimentatie bogata in nutrienti valorosi. Un studiu realizat de americani, pe o perioada de 6 luni, in care 49 de participanti au fost supusi unor proceduri simple, a obtinut rezultate uimitoare in privinta imbunatatiri memoriei. In primul rand s-a format un program de hrana corespunzator, care cuprindea ore fixe cu meniuri pe baza de legume si un nivel mai mic de proteine si carbohidrati. Pentru participanti au fost fixate ore de studiu, si in acel interval orar fiecare se retragea intr-o camera special pregatita, aerisita corespunzator, amenajata confortabil si linistita. Ultimul element cheie era reprezentat de segmentul de lucru in care participanti erau indemnati sa isi foloseasca energia si concentrarea catre asimilarea informatiilor necesare. Participantii aveau posibilitatea sa grupeze informatiile, sa foloseasca culorile, sa transcriere informatiile, sa foloseasca procedeul de retinere prin asociere sau asemanare astfel incat sa priceapa mai usor, insa nu aveau posibilitatea sa paraseasca incaperea mai repede decat era stabilit. Dupa 6 luni de zile acest program organizat a determinat un rezultat foarte bun, in care toti membrii participanti au prezentat capacitati de imbunatatire a memoriei. Cum sa inveti mai rapid devine astfel un proces in care organizarea, alimentatia, lipsa zgomotelor si a intreruperilor repetate determina o folosire rationala a memoriei. Mediul este direct raspunzator de nivelul de concentrare, gandurile ajuta la asimilarea informatiei iar atentia acordata cuvintelor transforma procesul intr-un exercitiu usor si simplu de practicat. Exersarea in fiecare zi, evitarea mediului aglomerat si a conditiilor de stres determina o capacitate rapida de procesare a informatiilor in memorie.

Cum sa inveti mai rapid expune o nevoie speciala de imbunatatire a memoriei, pornind de la o alimentatie potrivita, organizarea unui program de studiu activ si urmarirea rezultatelor in timp.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa inveti mai rapid
#1

Cum sa inveti mai rapid

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa citim in engleza: secrete de fonetica

Ca sa invatam cum sa citim in engleza trebuie sa invatam mai intai sa pronuntam corect cuvintele. Pentru aceasta, trebuie sa cunoastem regulile de pronuntie si regulile de transcriere fonetica.

Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana: instructiuni