Cum sa faci o pcutie din carton pentru maruntisuri ?

Cum sa faci o pcutie din carton pentru maruntisuri ?

Cu totii avem prin toate colturile diverse maruntisuri de care ne tot lovim si ne tot promitem ca o sa le gasim un loc unde sa stea toate asezate, ordonate, dar unde? Ei bine, intr-o cutie de maruntisuri!

Cum timp nu prea este de pierdut prin targuri, prin magazine de decoratiuni, iar daca este timp, poate banii sunt insuficienti pentru acest "moft", atunci sa invatam cum sa faci o cutie de carton.

O cutie de carton poate fi solutia ingenioasa pentru toate maruntisurile pe care strangem in fiecare zi sau de care ne lovim in fiecare zi. Asadar,

cum sa faci o cutie de carton pentru maruntisuri

?

Avem nevoie de putin timp, multa imaginatie, voie buna si:

6 bucati de carton mai gros sau o cutie de pantofi de dimensiuni mici;

aprovimativ 6 cutii de chibrituri mai mari, depinde de cat de mare este si cutia de pantofi;

aracet;

apa;

bucatele de ziar;

superglue;

nasturi colorati/ bucatele de caton / bucatele de lemn.

Adancimea cutiei de pantofi sau adancimea cutiei carcasa pe care o construim trebuie sa fie egala cu lungimea cutiei de chibrituri si mai inalta cu aproximativ 1-2 cm decat jumatate din numarul cutii de chibrituri puse una peste alta.

Cartoanele se prind intre ele cu scotch. Din parti egale de apa si aracet se va face o pasta ideala de lipit. Pentru a intari structura carcasei de carton, aceasta se va imbraca in bucatelele de ziar lipite cu pasta de lipit.

Cutiile de chibrituri se vor goli de continut, iar apoi cu ajutorul superglu-ului se vor lipi in interiorul cutiei de carton facuta fie din cutia de pantofi, fie din bucatile de carton. Cutiutele se vor lipi la o distanta de 2 mm una de alta pentru a se putea deschide.

Marginile vizibile ale sertarasului cutiei de chibrituri se vor colora sau nu si vor primi pe post de manar nasturii / bucatelele de lemn / carton indoit la 90 de grade.

Carcasa, dupa ce se va fi uscat poate fi desenata, colorata, pictata, imbracata in te miri ce material, dupa cat de bogata este imaginatia fiecaruia.

Cand carcasa este uscata, frumos ornata si gata de folosit se vor introduce sertarasele cutiilor de chibrituri fiecare in locasul sau, se probeaza sa se inchida bine. Astfel, stiind cum sa faci o cutie de carton pentru maruntisuri s-a obtinut un prea-frumos element de decor practi si ingenios.

Proiectul cum sa faci o cutie de carton pentru maruntisuri cu siguranta va rezolva problema micilor lucrusoare "puse bine" peste tot, iar modele facute vor starni admiratie si laude.

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa faci incaltaminte: tricotam cu andrele!

Vroiam sa tricotez ceva deosebit si am cautat prin reviste si carti ceva care sa ma inspire si sa nu fie nici foarte greu de realizat. Am gasit un articol interesant "Cum sa faci incaltaminte tricotata cu andrelele".

Cum coasem draperii: instructiuni pas cu pas