Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana: instructiuni

Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana: instructiuni

Iti place zborul? Vrei sa conduci tu avionul, atunci angajeaza-te. Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana, o intrebare la care multi ar vrea un raspuns, dar nu toti il primesc.

Senzatia de libertate, dar si povara sigurantei atator suflete care iti sunt date in grija pana la destinatie. Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana, cum poti sa ajungi acolo?

pilotul este cea mai importanta persoana dintr-un avion

Pentru a deveni pilot este necesara trecerea unor teste foarte riguroase la o scoala de pilotaj.

In tara noastra exista Scoala Superioara de Aviatie, dar si alte scoli private unde se pot invata tainele pilotajului, atat comercial cat si utilitar, nu luam in calcul aviatia militara care este o cu totul alta situatie.

In urma testelor putem fi admisi la una din scoli, unde pentru a deveni pilot de linie comerciala trebuie sa invatam timp de 2 ani teorie, practica pe simulator si o serie de ore pe o ruta comerciala, dupa care la sfarsitul acestui stagiu devenim piloti.

Acesta este primul mare pas, urmand sa mai trecem o serie de examene, pentru a putea lua licentele de zbor si atestate pentru diferite tipuri de avioane, in felul acesta putand fi in sfarsit posibili candidati la postul de pilot.

Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana, depunand C. V. -uri la cat mai multe firme de transport aerian.

Bineanteles ca la inceput orice proaspat absolvent, va ocupa locul de copilot, iar cu trecerea timpului si acumularea experientei putand fi avansat la functia de pilot, apogeul constituindu-l functia de comandant de aeronava.

Cursurile teoretice dureaza de la caz la caz minimum 4 luni, urmate de un numar variabil de ore pe simulator, ulterior se efectueaza un numar de circa 3 ori mai mare de ore fata de cele pe simulator , de data aceasta in mod real pe avion.

Angajarea la o companie presupune, ca dupa acceptare sa se mai faca un numar de ore de teorie, dar cam de 5 ori mai putin decat la scoala, urmate de alte ore pe simulator, ceva mai mult de jumatatea fata de cele de la scoala, dar cam acelasi numar la zborul de exercitiu necomercial.

Cheltuiala viitorului pilot contine scolarizarea, licentele si atestatul pentru anumite tipuri de avioane. In tara noastra aceasta poate fi amortizata in circa 20 de luni, iar in afara in conditii normale cam in aproximativ 1 an. Daca luam in considerare salariile platite in anumite zone din Asia si Orientul Mijlociu, in aproape 6 luni, uitam de toti banii dati, numai ca trebuie sa ai ceva experienta ca sa ajungi la un astfel de nivel.

Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana, intai cheltuiesti si apoi astepti sa iti recuperezi banii, urmand ca dupa aceea sa intri pe castig.

Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana: cu rabdare, ambitie si perseverenta. Cu cat ajungem la un salariu mai mare, cu atat pensia ne va fi mai linistita si mai plina de amintiri frumoase din calatoriile facute.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana
#1

Cum sa devii pilot intr-o compamie aeriana

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa inveti mai rapid: imbunatatirea memoriei

Cum sa inveti mai rapid fara a suprasolicita organismul este o dorinta a fiecarui elev, student sau adult implicat intr-un proces in care nivelul de memorare este important pentru activitatea desfasurata.

Cum sa scrii o lucrare de diploma : indrumar metodic