Cum sa citim in engleza: secrete de fonetica

Cum sa citim in engleza: secrete de fonetica

Ca sa invatam cum sa citim in engleza trebuie sa invatam mai intai sa pronuntam corect cuvintele. Pentru aceasta, trebuie sa cunoastem regulile de pronuntie si regulile de transcriere fonetica.

Ce este, ce înseamnă transcrierea fonetică? Este modul de scriere a pronuntiei unei limbi intr-un "alfabet de sunete" Astfel, vom sti cum sa citim in engleza chiar daca nu stapanim bine limba. Sunetele vor fi corecte!

Limba engleza are o particularitate: cuvintele nu se scriu asa cum se pronunta, ca in limba romana. Mai mult, sunt cuvinte care se scriu diferit, dar se pronunta la fel ! Exemplu: right (drept) si write (scrie) se pronunta exact la fel. Si mai mult, sunt cuvinte care se scriu la fel dar se citesc diferit, functie de contextul in care sunt folosite: record (inregistra) si record (rezultat sportiv de varf) . Utilizarea alfabetului fonetic aduce aceasta mare facilitate pentru cei ce doresc sa invete limba engleza: cuvintele se citesc exact asa cum se scriu. Alfabetul fonetic este specific pentru fiecare limba; exista alfabet fonetic englezesc, alfabet fonetic frantuzesc sau alfabet fonetic spaniol. Daca va uitati intr-un dictionar englez-roman (sau viceversa) , veti observa ca dupa cuvantul scris in limba engleza este scrisa si transcrierea fonetica - de aici si utilitatea cunosterii alfabetului fonetic englezesc pentru a invata cum sa citim in engleza. Redam mai jos cateva reguli aplicabile in cazul in care dorim sa invatam cum sa citim in engleza. Daca un cuvant se termina in litera "e", vocala din cuvant se citeste astfel: - "a" se pronunta "ei"; - "e" se citeste "i"; - "i" devine "ai"; - "o" se pronunta "ou"; - "u" se citeste "iu"In celelealte cazuri: - "ee" se citeste "i"; - " aw" se pronunta "o"; - "ay" se citeste "ei"; - "oo" se citeste "u" sau "u lung"; - "kn" se pronunta "n"; - "ght" se citeste de obicei "t" dar uneori si "ft"; - "olk" se citeste "o"; - "gh" se pronunta "f" sau deloc (ca in bough) ; - "alk" se citeste "a+c"; Alfabetul fonetic al limbii engleze il puteti consulta la adresa: http: //grafitgroup. ro/lectii/fonetic. php. In afara alfabetului, ve-ti putea si asculta sunetul corespunzator literei, ba chiar si cuvinte exemplificative, facand click pe imaginea difuzorului din dreptul literei. In plus, tot acolo gasiti si traducerea cuvintelor date ca exemplu.

Pentru a invata cum sa citim in engleza este recomandata urmatoarea schema: a - se incepe cu invatarea alfabetului fonetic; b - se invata cuvintele uzuale, de baza; c - se invata verbele neregulate; d - se invata cat mai multe cuvinte Succes!

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa citim in engleza
#1

Cum sa citim in engleza

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa inveti cel mai simplu limba spaniola?

Cum sa inveti limba spaniola? Multa lume se intreaba acest lucru, mai ales ca multi romani aleg sa plece in Spania in cautarea unui loc de munca, iar cunoasterea limbii spaniole este o conditie importanta.

Cum sa inveti mai rapid: imbunatatirea memoriei