Cum sa citim fara greseli in germana?

Cum sa citim fara greseli in germana?

De limba germana cu totii avem nevoie, iar in momentul in care pronuntam cuvintele, daca acestea nu au fost corect citite, atunci si pronuntarea va fi incorecta. De aceea este necesar a cunoaste cateva reguli cum sa citim in germana.

Probabil ca multora li se pare lipsit de utilitate a pierde timpul cu invatarea pronuntiei sau regulilor citirii, insa practic, este baza comunicarii in orice limba, pentru aceasta este musai sa stim cum sa citim in germana corect.

Spre deosebire de limba engleza, care este tot o limba germanica, regulile de citire in limba germana sunt intr-un numar mai mare.

Regulile cum sa citim in germana fara greseala au in vedere pronuntia vocalelor si a unor grupuri de vocale.

Pentru inceput, este de mentionat ca vocalele: A, E, I, O, U, se citesc ca si in limba romana.

In limba germana, exista mai multe tipuri de grupuri de vocale care vizeaza urmatoarele reguli:

-"EI" este "AI". Atunci cand in interiorul unui cuvand intalnim "EI" nu se va citi niciodata asa cum se scrie, ci pronuntand "AI". Pentru exemplificare luam in considerare urmatoarele exemple: "nein", care se va citi "nain", "ein", care se va citi "ain", "Heidi", care se va citi "Haidi".

-"EU" este "OI". In acest sens luam in considerare exemplele: "heute", acesta se va citi "hoite", "neu", care se va citi "noi" sau "Europa", care se va pronunta "oiropa".

-"IE" este "II". Adica se va citi un "i" dar mai lung. De exemplu: "wie", se va citi "vii" sau "biene", care se va citi "biine".

-"Ä" este "E", insa deschis. Un exemplu elocvent in acest caz este "KÄSE" care se va citi "CHESE".

-"Ö" este "OE", exact ca si in franceza, se deschide gura ca si pentru un "e" dar pronuntandu-se succesiunea de cuvinte "eo". Spre exemplu: "LÖWE", care se va pronunta "leove" sau "FÖHN, care se va pronunta "feon"

-"Ü" este "UE", tot ca in franceza deschizandu-se gura ca si pentru un "u" dar pronuntandu-se "e". De mentionat in acest caz ca nu se inmoaie sunetul precum in diftongul romanesc "iu", ci se pronunta cele doua sunete simultan. De exemplu: "MÜLLER" se va citi "miuler" sau "FÜR", care se va citi "fiur".

-"ÄU" este "OE". Metodica acestei reguli este constituita din alte reguli. Intrucat "Ä" se citeste "e" si astfel devenind "eu", inseamna ca trebuie sa citim "oi". Un exemplu elocvent in acest caz este "MÄUSE", care se va citi "moize".

Toate aceste metode constituie regulile cum sa citim in germana fara greseala, iar pentru a le invata cat mai bine, este necesar exercitiu zilnic.

Cu alte cuvinte, regulile cum sa citim in germana sunt acum expuse schematic pentru a fi mai simplu si este la indemana oricui. Pentru a obtine rezultatele scontate, este necesar a face exercitii de citire, dupa aceste reguli, zilnic.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa citim in germana
#1

Cum sa citim in germana

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa citim in franceza: curs de baza

Limba iubirii, limba lui Moliere și a lui Voltaire este una dintre cele mai vorbite limbi de pe Pământ, primul pas pentru învățarea ei este acela de a putea citi. Află cum sa citim in franceza.

Invatati repede limba franceza: sfaturi pentru incepatori