Pentru antreprenorii incepatori: Cum sa fondezi o companie?

Pentru antreprenorii incepatori: Cum sa fondezi o companie?

Paşi utili şi concreţi pentru cum să fondezi o companie în doar câteva zile, cu puţină răbdare şi bunăvoinţă însă fără să plăteşti un comision destul de mare diverselor persoane intermediare.

În ţară noastră oportunităţile de a dezvolta un bussines dunt din ce în ce mai reale. Bugetul necesar pentru un start-up a devenit rezonabil pentru tot mai mulţi tineri care decid să-şi înfiinţeze o companie.

Află cum să fondezi o companie pe cont propriu

Pentru a reuşi să înveţi cum să fondezi o companie trebuie să respecţi etapele descrise mai jos. Cea mai des întâlnită formă de organizare a activităţii comerciale în România este: S. R. L. (societate cu răspundere limitată) . În primul rând trebuie să alegi obiectul de activitate care se face conform clasificarii din codul CAEN. Există posibilitatea de a stabili un singur obiect principal de activitate şi un număr nelimitat de obiecte secundare de activitate. Al doilea pas este rezervarea numelui societăţii şi verificarea disponibilitatii numelui de firma care poate fi făcută pe website-ul oficial al Registrului Comertului: www. recom. onrc. ro Următorul pas este stabiliera sediului social care se face prin încheierea unui contract de comodat sau de închiriere pe baza rezervării denumirii la O. N. R. C. . Dacă încă doreşti să ştii cum să fondezi o companie trebuie să parcurgi şi următoarele etape: În vederea efectuării de acte de comerţ şi pentru constituirea unei societăţi trebuie să închei un act constitutiv care trebuie să conţină în mod obligatoriu: obiectul principal de activitate; obiectele secundare de activitate dacă acestea există; denumirea companiei; numele asociaţilor şi numele administratorului. Mai apoi trebuie să deschizi un cont de capital social la o bancă aleasă de tine (nu are importanţă ce bancă) în care trebuie să depui suma minimă de 200 lei. După ce ai întocmit toate documentele de mai sus trebuie să depui acest dosar la Registrul Comerţului de pe lângă tribunalul în a cărui rază se va afla sediul societăţii, pentru efectuarea înmatriculării societăţii. După ce Judecătorul delegat de Tribunalul teritorial verifică legalitatea actelor depuse şi dispune autorizarea înmatriculării societăţii poţi fii bucuros pentru că tocmai ai devenit patron. Pentru a atesta înfiinţare companiei tale Registrul Comerţului îţi va elibera Certificatul de înregistrare a firmei, Hotărârea tribunalului şi Certificatul constatator.

Dacă ai ajuns să ridici actele eliberate de Registrul Comerţului cu siguranţă ştii foarte bine cum să fondezi o companie în România şi cu siguranţă îţi vei fii descoperit calităţi pe care nu credeai că le stăpâneşti.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa fondezi o companie
#1

Cum sa fondezi o companie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa faci bani pe un blog cu teme culinare?

Cum sa faci bani pe blog prin valorificarea cunostintelor reprezinta un mod de a oferi informatii folositoare pe internet si a obtine bani din publicitate cu ajutorul traficul atras pe blog de subiectele dezbatute.

Cum calculezi salariul net: sfaturi de la contabili