Mod de calcul al taxei pe poluare a mediului inconjurator?

Mod de calcul al taxei pe poluare a mediului inconjurator?

Legislația rutieră în România se schimbă tot mai mult și se aseamănă tot mai mult cu cea europeană, însă, taxa de mediu a rămas totuși la o cotă superioară față de cele a celorlalte țări. Uitați un mod de calcul al taxei pe poluare.

Piața automobilelor second hand este în continuă expansiune, dat fiind prețul ridicat al celor noi. Dacă ți-ai cumpărat o mașină neînmatriculată sau fără taxa de mediu plătită, iată un mod de calcul al taxei pe poluare.

Cum să calculăm cât trebuie să plătim pentru mașina noatră

Anual se vând și cumpără peste 0.0 de mașini second hand, această statistică susține ideea de înflorire a comerțului mașinilor la mâna a doua, în detrimentul comerțului cu mașini abia ieșite din fabrică. De oriunde ar proveni mașina ta, haideți să vedem un mod de calcul al taxei pe poluare simplu, fără calcule și formule complexe.

Tot ce avem de făcut este să căutăm pe internet un calculator al taxei pe poluare, multe site-uri de vânzări de mașini oferă un asemenea calculator (de exemplu, binecunoscutul site de comerț cu mașini la mâna a doua, www. auto. ro, oferă și el acest serviciu, de a-ți calcula valoarea taxei de mediu) . Vom accesa site-ul cu pricina (se poate alege oricare altul) și în secțiunea calculator taxa mediu vom găsi o fereastră cu mai multe câmpuri de completat. Astfel, este foarte important ca înainte de cumpărarea mașinii să ne interesăm de toate detaliile mașinii (pentru a cunoaște cât ne va costa să circulăm legal cu aceasta) .

Vom completa spațiile astfel: vom selecta tipul vehiculului din acea listă propusă (de exemplu automobilele, mașinile mici se încadrează în categoria M1, M1G vehicul transport pasageri cu cel mult opt locuri pe scaun) , vom selecta vechimea vehiculului (valoarea taxei diferă de la an de fabricație la altul, chiar dacă modelul și toate celelalte câmpuri sunt identice) aici putem alege între mai multe variante, de la nouă, la vechime de 3-6 luni, până la peste cincisprezece ani. Apoi vom completa câmpul de emisie de dioxid de carbon exprimată în grame CO2 la kilometru (această informație o vom găsi fie pe talon, dacă avem deja mașina, fie o vom solicita vânzătorului) , capacitatea cilindrică exprimată în centimetri cubi (de exemplu un Opel Astra are 1398) , norma de poluare (E1- E5, E0) și combustibilul pe care rulează mașina.

Sigur, acesta este cel mai simplu mod de calcul al taxei pe poluare, dar există și altele.

Așadar, acum vom ști exact care este prețul cu care vom cumpăra și înscrie legal o mașină, putând cerceta aceasta cu ajutorul acestui mod de calcul al taxei pe poluare rapid, simplu și fără bătăi de cap.

Veți avea nevoie de:
  • Mod de calcul al taxei pe poluare
#1

Mod de calcul al taxei pe poluare

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Calculul tasei de mediu: sfaturi si formule

Piața automobilelor, după 89 a explodat în România, legislația în vigoare clasează mașinile în șase categorii, fiecare cu o taxă de mediu diferită. Află cum se face calculul taxei de mediu !

Cum calculam salariul dupa concediu?