Cum se produc gadget-urile: idei de business

Cum se produc gadget-urile: idei de business

Multi antreprenori care vor sa aiba succes in tehnologie se intreaba cum se produc gadget-urile? Mai mult, cum ar fi daca ideile de gadgeturi ar veni chiar din gura clientilor, dupa un studiu de piata?

Inainte de a afla cum se produc gadget-urile, este nevoie de o idee de business solida. Din pacate, multi se blocheaza la acest prim pas cand, in realitate, este usor sa gasim o idee buna de la care putem pleca.

Cei care se intreaba cum se produc gadget-urile, se gandesc ca au nevoie de o super-idee de business, ceva revolutionar si nemaintalnit. In realitate, cei care au nevoie de o idee buna de afaceri si vor sa produca un gadget, trebuie doar sa deschida urechile si sa asculte nevoile pietei. Descoperirea ideii potrivite este uneori mai complicata decat productia in sine. Practic, un gadget de succes trebuie sa rezolve o problema de actualitate pe care un anumit segment de piata o are. Spre exemplu, cei care au creat aplicatia de mobil cu o alarma ce nu poate fi oprita decat prin rezolvarea unor calcule matematica au identificat o problema mare a pietei: faptul ca oamenii nu se pot trezi chiar si atunci cand le suna alarma telefonului. Ei au descoperit o metoda prin care utilizatorii de telefoane mobile sunt fortati sa tina ochii deschisi minute bune pentru a rezolva un calcul matematic, iar trezirea este mai usoara din acel punct. In concluzie, primul pas pentru a descoperi cum se produc gadget-urile este identificarea unei nevoi arzatoare a unui sergment de clienti. Al doilea pas consta in schitarea produsului in sine. Cum va arata? Cum va fi folosit? Este intuitiv? Il poate folosi orice categorie de varsta care are problema pe care noi cautam sa o rezolvam? Aici sunt mai multe aspecte care trebuiesc luate in considerare. De exemplu, unde va fi folosit gadget-ul respectiv? Daca intrebuintarea sa este in masina, ar trebui sa aibe dimensiuni reduse. Daca este destinat folosirii in spatii publice, el trebuie sa fie usor, pentru ca oamenii sa il transporte cu facilitate. In final, trebuie gandit si aspectul pretului. Stabilirea unui pret depinde de costurile de productie, dar si de valoarea pe care gadgetul o aduce clientului. Este absurd sa cerem o suma foarte mare pentru un gadget care are o durata mica de viata si care nici nu rezolva o problema atat de urgenta pentru utilizator.

Prin adresarea intrebarilor corecte, ideile de gadget-uri pot veni chiar din gura clientilor. Desigur, este indicata angajarea unor oameni competenti care sa ajute cu aspecte precum marketing, productie si distributie.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se produc gadget-urile
#1

Cum se produc gadget-urile

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa castigi bani cu ajutorul reclamei: ghid

Toata lumea stie ca reclama este sufletul comertului, dar din pacate nu toti stiu cum sa castigi bani cu ajutorul reclamei. Daca doresti sa iti promovezi afacerea in acest mod, atunci tine cont de sfaturile noastre.

Cum sa faci un business profitabil: ghid practic