Cum se ob? ine o semnatura digitala: instructiuni

Cum se ob? ine o semnatura digitala: instructiuni

Reglementarea semnaturi digitale si a modului cum se obtine o semnatura digitala este stipulata de Legea nr. 455 din 18 iulie 2001 privind semnatura electronica si de Hotararea Guvernului nr. 1259 din 13 decembrie 2001.

O semnatura digitala (electronica) are aceasi mod de utilizare si aceeasi aplicabilitate ca si o semnatura olografica, ba chiar mai mult, daca avem in vedere securitatea si integritatea. Sa vedem cum se obtine o semnatura digitala.

Actualmente, in Romania sunt 6 furnizori acreditati de astfel de servicii : S. C. DIGISIGN S. A. , S. C. CERTSIGN S. R. L. , S. C. Alfatrust certification S. A. , S. C. Centrul de calcul S. A. , S. C. TRANS SPED S. R. L. si Serviciul Roman de Informatii – Institutul pentru Tehnologii Avansate. Procedura de obtinere nu este foarte complicata. Vom exemplifica cu procedura de la S. C. DIGISIGN S. A. care este principalul furnizor de astfel de servicii, dar si la ceilalti furnizori procedura este asemanatoare. Se completeaza o cerere-tip pe care o descaracti de la https: //secure. digisign. ro/portal/. Veti primi, la adresa de email indicata in cerere, 2 formulare - Declaratie si Contract - pe care le tipariti si semnati, Declaratia intr-un singur exemplar, Contractul in doua, si, impreuna cu o copie dupa actul de identitate le expediati prin posta sau curier la sediul S. C. DIGISIGN S. A. Alte variante: depunerea actelor la o sucursala a Bancii Transilvania sau depunerea lor personal. Mentiune: Copia dupa actul de identitate trebuie datata si semnata sub specificatia "Conform cu originalul". Daca se solicita certificatul digital pentru o persoana juridica, se va primi, suplimentar, o Imputernicire care va trebui semnata si stampilata de administratorul societatii. Aceasta se va atasa la celelalte acte, impreuna cu o copie dupa CUI-ul firmei. Daca actele se trimit prin posta, curier sau prin reprezentant, Declaratia va trebui autentificata la Notariat. Deasemenea, reprezentantul va trebui sa aiba imputernicire autentificata notarial pentru depunerea, semnarea si eventual ridicarea actelor, din partea societatii care solicita certificatul digital. Pentru membrii CECCAR sau CAFR mai este necesar a se atasa la actele specificate mai sus si o copie dupa Cartea de membru, deasemenea datata si semnata sub mentiunea "Conform cu originalul".

In final: cum se obtine o semnatura digitala? Se ridica Certificatului digital de la sediul societatii emitente, de la sucursala Bancii Transilvania, daca s-au depus actele la banca sau prin curier, ramburs.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se ob? ine o semnatura digitala
#1

Cum se ob? ine o semnatura digitala

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa faci stampila conform proiectului propriu?

Daca ti-ai facut un business propriu, o firma/societate comerciala/companie, va fi necesar sa inveti cum sa faci stampila conform proiectului propriu, daca vrei sa fie totul exact pe gustul tau.

Cum sa incepi un business propriu cu o suma mica de bani: sfaturile oamenilor de afaceri cu experienta