Cum se face un plan de afaceri efectiv?

Cum se face un plan de afaceri efectiv?

Vrem sa facem o afacere? Trebuie sa parcurgem toti pasii necesari pentru a avea succes. Cum se face un plan de afaceri, pentru a nu pierde amanunte din vedere si in felul acesta sa gresim.

Orice afacere trebuie sa fie producatoare de bani, indiferent de domeniu. Cum se face un plan de afaceri, pentru afaceri de succes. Cu ce ne ajuta el sa castigam banii pe care ii asteptam.

Cheia succesului in afaceri, planul pentru durata medie si lunga.

Cum se face un plan de afaceri, care sa ne conduca pe drumul spre oportunitati ale pietei si pentru dezvoltare.

In primul rand trebuie sa stim exact pe ce posibilitati financiare ne putem baza, ce stim sa facem cel mai bine.

Totul porneste de la dorinta noastra de a castiga bani. Cum facem aceasta? Facand studii de marketing pentru domeniul vizat , studiind piata in ansamblu, daca gasim chiar nise prin care sa incercam sa razbatem cu ideea noastra si cu conceptele despre ce impact ar avea aceasta pe piata.

In functie de viziunea pe care o avem, putem stabili o startegie, cu ajutorul careia putem deveni un jucator important pe piata sau chiar liderul. Pentru aceasta trebuie sa studiem ce am facut pana acum, ce posibilitati avem pentru viitor, in functie de resursa umana pe care o avem la dispozitie si cea existenta, la care putem apela.

Studiul pietei se face prin politici de marketing, prin analiza clientilor, a concurentei si a previziunilor fluctuatiei vanzarilor dar si a cauzelor acestora.

Analiza costurilor care sunt parte componenta a profitului obtinut, adica totalul cheltuielilor care se scad din totalul veniturilor incasate se face pentru obtinerea de rezultate exacte.

Sunt necesare de luat in calcul investitiile, pentru ca fara acestea nu putem tine pasul cu concurenta, dar nici sa ne dezvoltam nu putem, pentru ca prin investitii stimulam cercetarea pe toate planurilor si implicit sa incercam sa depasim concurenta, daca avem ganduri de suprematie.

Planul se bazeaza in principal pe asteptari si pe anticipari pozitive sau chiar negative in contextul prezentului si viitorului economic si politic care influenteaza firma noastra.

Totul trebuie sa fie expus cat mai detaliat, cu previziuni cat mai realiste, pentru a putea fi pus in aplicare.

Cum se face un plan de afaceri, este cel mai important ajutor pentru o afacere de succes.

Cum se face un plan de afaceri, este faza premergatoare tuturor intreprinderilor pe care le facem, pentru satisfactiile banesti si de ce nu a celor profesionale, deloc de neglijat, pentru continuarea activitatii noastre.

Veți avea nevoie de:
  • cum se face un plan de afaceri
#1

cum se face un plan de afaceri

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum se calculeaza profitul net al companiei?

Orice societate comerciala este infiintata pentru a inregistra profit. Cum se calculeaza profitul net, acesta poate fi obtinut prin introducearea datelor necesare intr-un program informatic de contabilitate.

Cum sa faci bani din vanzarea actiunilor?